Nyårsafton.

Kom hem för en timme sen från Thorneus, jobbat där sen tio i morse. Efter tolf får man dubbel lön, känns braaaa :D
Var inte så mkt folk där, en lärare från bolki och några andra stollar som pratade lite om allt och inget. 
 Om någon har undgått det så blåser det ute, detta leder till att renen som står utanför affären glider iväg. Jag såg detta och gick ut för att leta den, hittade den i en snödriva. Men hur fasikken ska man få en uppståppade ren på hjul att följa med mig? Jo, jag tog tag om halsen på den och började dra. Nå vad händer, jag halkar för det är halt ute då kommer en kund ut och frågar om det gick bra, jag sitter på backen och skrattar "renen rymmer renen rymmer!!" och vifftar med händerna. Både jag och kunden skrattade. Senare på dagen fick renen gå in för en ren som inte står på gården får inte vara ute.
 Ska fixa mig här nu snart sen iväg till Malin där vi ska käka tacos ikväll. Halleluja säger jag bara, tur att man är förståndig, lr? Får man vara naken för jag orkar inte klä på mig så mkt ikväll xD 
 Mitt nyårslöfte är: Bli mer givmild, lr ja inte riktigt utan att tänka mer på andra i första hand. Sen kan man ju alltid tänka mer på sig själv i andra hand mer ibland. Fattar ni?

Jo och imorgon ska mamma och pappa till Norsjö och hämta hunden. Känns...skummt? Ajaj men det kommer att bli bra :)

Dagens citat av pappa: Vi ska ju bli hundägare och därför ska vi inte skjuta några raketer, för hundägare HATAR raketer!

Gott nytt år!!

28 Dec och +3.5 ute.

Godmorgon, är kanske fel ord tänker ni. Men det anser inte jag för jag vaknade för en halvtimme sen, flög upp ur sängen, klädde på mig fort som tusan, nästan sprang ner och tittade ut genom fönstret... Det var den värsta synen jag har sett, det är 3.5 + grader ute! "Min snöööö!!" Var den första tanken, andra tanken var "neeeeej det droppar från taket" en dramatisk morgon för mig alltså. 
 Drömde massa mardrömmar i natt, gömde mig på mormors kallvinda och i grottor så att dom som jagade mig inte kunde döda mig..

Nåväl, idag skulle jag då upp till Rajamainen igen men är inte så lockande när det vädret är som det är. Är lite rädd att min lilla freestyle inte ska klara tösnö? Lr den borde ju? Nu måste jag ut och testa! :D

Jo just jag, våran familj har ett litet dilemma nu. Vi har hitills två val och båda är bra. Acka och Tissla heter dom problemen...
Jo för nästa fredag så ska mamma och pappa ner till Norsjö (?) och hämta en hund, det kom lite hastigt men det var för att först var alla valparna tjingade och vi fick ingen. Men så var det en som inte kunde ta en valp och vi stod på tur så vi fick den. En jämte är det, en tik. Och jag var inte så insatt i det hela först och ville inte ens ha någon. Men nu är jag oxå pepp lr är det bara nu? Haha kanske blir som för Sanna sen ;) 
 Jag är den med färskaste Jägarexamen (när jag får den senare i år) så jag ska gå alla kurserna. Sen blir jag och Acka/Tissla bäst *not*

Och min sjuka är nästan helt borta nu :)

Sova med kåpor.

Hejsan, har bytt namn på min blogg nu som ni ser. Tycker det här namnet passar bättre på mig xD för det krävs ju en Hanna för allt.
Igår var jag till farmor några timmar, hade lite dator kurs med henne. Visade henne min blogg så att hon kan kolla vad jag sysslar med på dagarna (hej farmor!)
 Var och körde skoter igår fast jag inte mådde så bra. Fick sota för det senar på kvällen när jag mådde inte så där jätte bra men det var värt det. Dom två milen jag körde... 
 
Pappa sov oxå över här hos mormor för han orkarde inte köra upp till Rajamainen. Han sov i samma rum som jag, och han har lite andingsproblem kan man säga. Han snarkade mer än vanligt, fick honom inte att sluta så jag ledsnade och gick ner i källaren och hämtade mina kåpor och sov helt enkelt med dom på. Dock så tappade jag dom två gånger på natten så jag fick ju leta dom men det funkade iaf xD
 Jag har gjort så förr och jag gör det igen: sover med kåpor på ;)

Idag bär det av upp till Rajamainen där vi ska käka och basta. Hoppas det blir trevligt : )

  Nu ska jag och Zandra ut med skoter.

Det här är Hanna Romark, er korre direkt från Övre Soppero, Kiruna

Japp detta har varit en... tja intressant jul så att säga. Ska plocka ut höjdpunkterna:

Dagen innan jul: Mamma och jag åkte hit (soppero), jag körde. Vi konstaterade att jag kör fortare när jag lyssnar musik... Jag körde INTE skoter för att jag snorade lite.

Julafton: Morgonen kändes bra, fick en tröja som det stod "I love shoes, bags and boys" mamma tyckte den var fin. Jag sa att den är fin men jag kan ha den i Kukkola lr på något annat ställe där folk inte ser mig :)
Käkade lunch, pappa hämtade mig och Tilda till Silkimoutka. Farfar hade varit vaken sen fyra så han var rätt trött. Han hade till och med missat att det var julafton (vi brukar vara hos dom på juldagen). Nåväl pappa och syster gick och bastade men jag hade redan duschat så jag slapp. Magnus och Hanne kom oxå dit. Sedan körde jag skoter från Silki till Soppero. Killarna var inte riktigt på G måste jag säga... Dom låg en halv km bakom mig och jag körde inte speciellt fort. Hanne och jag körde lite mer sedan gick vi oxå in. Mostrarna och mamma höll på med maten och mormor var hos fåren. Vi andra kollade lite Kalle Anka.
 Senare kom det en mystisk människa gående längs vägen. Gissa vem? Jo tomten!! Jag, Zandra, Tilda, Fanny och moster gömde oss under bordet, finns en mkt rolig bild på det lägger upp sen.  Tomten lämnade en julhälsning sedan gick han, äntligen kunde man pusta ut.
 Vi åt lite och min smak försvann så jag kunde inte njuta av  julmaten.. typiskt.. var lite förkyld oxå..
Tomten kom ännu en gång men den här gången hade han julklappar med sig. Jag fick lite fiskesaker och rätt mkt flytta hemifrån saker. Plus lite till. Kan tilllägga att Tilda bölade när tomten var här, hunden var galen och jag blev lite rädd oxå. Men i år var inte pappa tomte som tur var, när han är så luktar det skit från småbarnen...

Natten mellan julafton och juldagen: Jag hostade och snorade. Hade feber och yrade. Hade skrikit åt Hanne hela natten. Och drömde så konstiga saker och satte mig upp...

Juldagen: Hade sån hög feber så att jag fick inte gå ut något. Fick inte följa med till farmor och käka. Bara ligge på sängen och vara sjuk... Jag var hetare än hetast iaf ;) tårar rann det från ögonen så det känndes som lava..men jag försökte vara possitiv när dom andra frågade hur jag mådde. Sa att det hade kunnat vara värre, jag hade ju kunnat ha magsjuka. Hanne och jag skulle egentligen vara ut med skotrarna idag men moster fick ta min roll. Hanne och familjen åkte hem och jag blev ledsen.. Nåja. Men imorgon måste jag ut för annars dör jag av trisdess!!

Så ser läget ut just nu här : )


Julen är här.

Julen är här och jag är sjuk... Hostar som Carola sjunger... Skrikigt alltså.
Har inte käkat nå på svinigt länge nu (ordentlig mat) för jag har ingen mat lust. Och imorgon är det julafton, kommer trycka i mig julmaten fast jag inte pallar att äta. Snart är mina julklappar färdiga måste bara vara på ett ställe och fixa en sista sak bara.

Ikväll bär det av mot byn, kommer inte få köra skoter idag känner jag på mig. Men kanske lika bra det? Vill inte vara sjuk hela lovet.
Och Hannegossen följer inte med idag.. :( han kommer imorgon, men men han kommer ju iaf.

Nu måste jag nog gå och försöka hitta något lätt ätligt att äta.

God jul!

Dan före dan.

Kom alldeles nyss hem från Malin, har kollat film med folket. Vi tittade "ps, I love you" den var bra tyckte jag. Jag och Sanna grät. Så fint var det vissa stunder.
Sedan kollade vi en skräckis som jag inte mindes vad den hette.
En skumm sak jag kom på var, förut var jag räddast när vi skulle titta skräckfilm men nu är det inte så. Då var jag rädd redan INNAN filmen var igång... Snacka om framsteg, nu är det inte alls så. Är det ett monster backom en knut som hoppar fram så är man ju rädd för stunden men sen är det över och man kan titta på det där monstret som om det vore ens egen syrra xD
Jo, och vill ni se skräckfilm och bli rädd, titta inte med mig! För jag kommer där med mina skumma kommentarer till allt och alla så att jag själv blir lite fundersam.
 Och så fick jag en liten bok av Johanna om Pelle Svannslös, gissa vem som ska läsa ikväll!? :D

Och när vi gick hem, Jag, Sanna och Johanna. Så svammlade jag en massa  tex: Då frågade jag min talpedagog om jag kunde skylla felet på att min pappa är 170cm lång? (han är väl några cm till men det spelar ingen roll ;)
Så sa Sanna att jag borde bli ståuppare, vad säger man? Tack :D jag vill nog bli det. Bara om jag inte sover så mkt så blir jag ju rätt rolig xD

Och jag har komplex oxå... Trodde inte jag hade något sånt. Men jag har det över min korta längd. ALLTID pratar jag om den. Men är stolt över mina 159.50cm ;)

Imån bär det av mot byn och skotern, längtar som fan <3
Hannes måste följa imorgon för då har jag honom i mitt våld i nästan en heeel vecka xD haha fy sjutton så kul vi ska ha det!

Imorgon ska jag fixa resterande sakerna till dom kvarstående julklapparna!

God jul!  (julen är inte död för mig något mer!)

Jullov

Nu har man jullov och vad har man åstakommit denna termin?
Jag har blivit värsta mvg barnet, på både gott och ont... Jag har fått nya vänner och livet är mkt bättre än på förra skolan : )

Nu mina största problem, jag har julklappar kvar att fixa och måste hitta klänning till nyår... Usch nyår, känns inte så lockande nå mera. Först gick allt som planerat och nu går allting i kras. Nåväl en klänning ska jag ha iaf. Hittade några 50-tals klänningar jag gillade men jag vet inte riktigt. Känns lite för "fint" på något sätt...

                     Kommentar?
 
Dom låg i rätt prisklass och allt, men ändå? Vi ska ju inte göra nå speciellt precis till nyår så känns lite onödigt oxå för den delen...

Sjukskriven.

Dagen började med att jag knappt kunde stiga upp ur sängen. Natten var den värsta på länge, först frös jag som fasikken och sedan svettades jag som tusan.
 Skulle vara hos frissan 08.30 och mådde illa. Fanns inget annat att göra än att fixa till mig lite och tigga skjuts upp på stan. Pappa var snäll och körde mig dit. Lise märkte att jag inte mådde så jätte bra och tyckte jag skulle gå hem och vila så att jag inte skulle vara sjuk till jul. Mamma tyckte oxå det så efter frissan åkte jag buss hem. Har legat här på soffan sen tio i morse. Har tittat "Skönheten och Odjuret" mkt vacker film :D

Min klippning blev oxå bra! Lite kort men jag överlever nog : )

Titanic

Klockan: 21.00 började Titanic sändas än en gång i trean. Världens bästa film ungefär. Till att börja med så måste jag säga: Jag gillar filmen det är verkligen inge fel på den. MEN, den som har sett Titanic med mig vet hur känslosam jag blir Jag blir: förbannad, ledsen, glad, ja allt blir jag. Jag blir som en gravid kvinna med humörsvängningar. Det är hemskt! Och ändå envisas jag med att se den.

Titanic skulle vara fartyget som var osänkbar. Första och enda gången hon var på öppet hav hade hon, 2200 passagerare ombord, men livbåtarna var bara för 500-600 lr något liknande. Det är det jag är mest arg över! Vem gör ett fartyg som inte kan ta en levande från punkt A till punkt B? 
 Livbåtarna hade byggts att hålla 60 robusta irländska män. Men när båten väl började sjunka satta man 20 lätta fina kvinnor och barn i dem. Man fyllde alltså inte ut det så att många fler skulle kunna överleva. Bara för att dom fina kvinnorna skulle få nog med utrymme, i ett sådant tillfälle som när fartyget sjönk så är väl alla lika värda? Fast det är vi alltid men just i ett sådant tillfälle ska man hjälpa varandra!

 Skaparna av skeppet ville skapa rubriker, och vilka rubriker dom fick, de pressade motorerna och ökade hastigeheten. De orsakade oskyldiga människors lidande och död. Bara för att få skapa rubriker genom att komma fram ett dygn tidigare. Snacka om att vara dum i huvudet! 
  Den enda av skaparna av fartyget Titanic, Mr Androw, föstod att man inte kunde göra så, stod inte på sig. Han gav med sig och lät alla dom som inte förstod få göra som dom vill. Kaptenen borde också ha förstått vad han utsatte alla för? Varför gjorde han inget?! Nej det kan jag berätta varför, han ville ha ett värdigt slut på sin karriär som kapten, det fick han oxå. Men kanske inte samma som han ville ha? 

Det värsta med hela filmen är ändå att den är sann. Människan är verkligen så dum ibland. Mycket vill ha mer som sagt är. Mitt i all panik så tänker alla på sig själv, det är hemskt att se på film men tänk om man var där? Tänk vad dom som var där tänkte och tänk deras panik. Tänk att man vet att fartyget man trodde var så säkert skulle bli ens död. Tänk att om bara några minuter så kommer allt det ligga på havets botten. Man kommer dö snart, bara för att några människor inte trodde att båten skulle sjunka och satte inte in tillräckligt med livbåtar plus att dom utsatte allas liv bara för att få sina rubriker. Men mitt i den paniken så fanns det familjer som för sista gången skulle få se varandra. Vissa av kvinnorna och barnen överlevde ju men tänk det ögonblicket när dom skilljs från sina män/pappor. 
 En scen från filmen då fartyget sjunker så är det en familj som ska ner i en livbåt och pappan blir kvar. Han ler och säger "Vi ses snart, papporna får en egen båt, ta hand om mamma nu och var snälla flickor". Han säger det åt sina små flickor som han för sista gången kommer se, hans barn tittar på honom men förstår nog inte. Dom gråter och vill stanna kvar hos honom. Tänk det ögonblicket, det ögonblicket... Men ändå är det ett farväl man ser så tydligt. Men det gjorde nog inte flickorna. Men han grät inte för det hade gjort dom ännu räddare.

En sak som är fint i filmen är orkestern som spelar på däck när fartyget går under, dom visste att det inte var någon som lyssnade men dom spelade ändå. Dom kanske gjorde det för att lindra sin egen smärta och lidande. Ett enklare sätt att dö på? 
 Men kärleken mellan Rose och Jack är så otroligt vacker! Dom har nyss träffats och älskar varandra. Rose hoppar till och med tbx till fartyget för att Jack var kvar på det. Hon var med honom till slutet fast dom nyss hade träffats.

I hela filmen finns det härliga människor som jag hade önskat att få ett lyckligare slut i verkligheten. 
Filmen är bra och jag gillar den, men mina frågor är många under filmens gång och jag blir så känslosam så att det inte är klogt. Jag lider med dom i filmen för att det just har varit verkligehet. Filmakarna har verkligen gjort ett bra jobb med filmen. Och dom hade en bra bakgrund också. Vet att alla blir less på mig under filmens gång men sån är jag bara, jag måste få ställa mina frågor hur dumma dom än är och jag måste få bara känslosam.
 Det är någon speciell hatkärlek jag har för den filmen. Det går inte att beskrivas med ord. Men det är en upplevelse att se Titanic med mig kan jag iaf lova.

Det krävs en Hanna för allt :)

Hejsan : ).
Idag gick jag och Malin tur och retur till Toulla xD kallt var det oxå. Men först var vi hos Johanna L. Svammlade som tusan där med henne, Malin, Emma och Emmas kompis. Tja det gick ju rätt bra tills jag sa nå dummt... Hade lika görna kunnat skrika ut "din bror är snygg!" haha man så illa gick det ju inte, kan säga att personen i fråga som jag skämmde ut mig för var lika röd som jag i ansiktet. Men men det bjöd jag på, hoppas hon berätta det för bror sin. Jo och i Toulla tittade vi tv hos Markus. Ohja det är kul med småpojkar. Nu sitter jag här och har panik för nyårsaftor, vart? vem? hur? och vad ska jag ha på mig? Funderar på att vara naken nästan men är ju rätt kallt här nu... Nåväl nog hittar jag väl något.

Vi visste allihopa att jag skulle hamna där till slut.

Drama pjäsen gick utmärkt! Och vill ni veta en sak? Jag var inte det minsta nervös, rätt skummt faktiskt... Måste väl ha blivit van vid framträdanden nu. Vi fick spela två gånger, första gången gick bäst tycker jag men andra gick inte illa alls den!

Efter skolan gick jag upp till pappa på Torneus. Skulle dit och "prov" jobba i kassan/disken. Fick vara där med Sanna som jobbar där, gick toppen bra. Om man inte räknar med att jag höll på att blåsa en tant på 500:- men det löste sig iaf till slut. Ska dit imorgon igen och jobba lite. Och på lördag är det premiär, då ska jag kunna jobba utan att tjorva till det.

På måndag är det att städa PEABkurer igen, inte lika kul men vad ska man göra. Och som jag alltid har sakt, jag kommer hamna på Torneus förr lr senare. Nu är visst senare xD
Alla i släkten har arbetat där någon gång i princip...


Efter middag så var jag och Sanna och tittade på Lucia kuppen. Daniel skulle vara med i åttornas lag fast han går på hjampis. En unge tjallade och hans lag blev diskade... Dom skulle nita ungen men ungen hotade med polisen, varför ens förstöra?
Malin och Bals kom oxå och tittade ett tag, dom är söta : )
Sen åkte jag och Sanna hem.
Jag har blivit värsta pensionären.. är trött hela tiden och uttråkad...

Men imån blir det humorkväll och fika hos Johanna B som fyllde 16år idag! :D Grattis på dig!

Nej, nu ska jag sova som en penisonär : )


Dagen före grand final!!

Ja då har man varit på en sån hälso kontroll, hos den bästa skolsköterska jag har träffat för övrig, och tja det var ju trevligt. Var så lätt att prata med henne om allting. Har inte vuxit något sen åttan men gått upp i vikt och jag kan informera om att det är inte på några bra ställen ens...
Jaktkurs ikväll igen, nu var det faktiskt jag som fick gubbarna att skratta. Vi skulle jämnföra några fåglar och lista ut skillnaden. Jag satt där i min egna lilla värld och så "den ena är mkt fulare än den andra?" ja han som satt brevid mig skratta som fasikken xD Och en annan gubbe som är där kommer visst från Silkimoutka... Bombombom!! Han ska alltid vara först med svaren så nu har jag gett mig attan på att nästa "termin" ska jag vara först och reta gallfeber på honom. Lite roligt måste man ju få ha där oxå : )
För övrigt så gäspade jag och Sven ikapp lite oxå.

Kom hem och så kom Sanna till mig, fixade hennes hår lite tills imorgon. Imorgon gäller det tjejer! Vi har våran lilla julpjäs i aulan kl: 11.00 kom och kolla vettja!
Sedan vi tittade Greys och några klipp på youtube. Tex den där när en reporter frågar ett barn vad hon vill ha i julklapp, dom tjafsas lite och tillslut "krrrrrrrrrriiig?!" haha skulle ju vara fred : )

Titta bara :P

http://se.youtube.com/watch?v=08o6JyvvtP8

jag förstod inte hur man får hit den där xD

Skotern och köld.

Så var helgen slut och jag är nöjd. Skoter, god mat, trevligt folk och lagomt med sömn. Behövs det mer?
Var visserligen kallt och ibland trodde jag att jag skulle förfrysa tummen men sånt får man ta ibland.
Sitter här med en hääärlig macka med massa smör xD för det fanns inget annat pålägg hemma just nu.

Hann julpynta när vi kom hem oxå. Nu har jag julkänsla. Ska julbaka imorgon med Tilda och sen får vi hoppas att all julstämning är på topp! För för mig finns fortfarande den magiska julen tror det är för att jag har små syskon och så. Det är liksom nästan samma som när jag själv var liten. Nästan så att jag tror på tomten oxå, för vem är det annars som kommer med julklappar på julafton? Inte är det pappa iaf för han åker ju och hjälper Sören med bilen som inte vill starta. Det kan inte vara pappa helt enkelt.
I år ska Hannes och dom oxå var hos mormor på julafton. Då känns det mer som jul än uom dom inte är där.
Ne nu ska jag packa väskan till imorgon. Har ju dramaträning hela dagen imorgon : )

Ohja, du ser bra ut : )

Magin med julen är borta, iaf för ett litet tag. Men jag känner mig själv snart kommer all jul kännsla och jag vet inte hur jag ska göra då : ) 

Nåväl,  jaktkurs idag. Trött som fasikken och var i min egna lilla värld så hör jag "Det är väl så du och din farsa gör?" Uffe som sa det, svarade "vaaa?" men fick inget svar. Visade sig att dom hade diskuterat avlivning om en skade skjutning lr trafikolycka har inträffat. Men det ska vi inte förklara här hur man gör.
Skulle iväg och jobba men så messa min kära farbror/chef att det blir imorgon ist. Har ju inte tid imorgon... Ska ju till Sanna. Btw någon som har en låda på kanske 1x1 meter att offra?
Nu börjar du väl undra lite Sanna? ;)
Kan inte förstå att jag har kunnat hålla detta hemligt för henne i snart ett halv år!! Jag är en stolt Romark nu :D

Jo och appro på födelsedagar, gissa vem som får vara på kurs nästa fördelsedag igen... Jess det är jag, nästa år 11/2 är jag på kurs så kom inte till mig... Och i år då var jag på skoterkursen... En kvinna i farten när hon fyller år. Jag är som gamlingar gömmer mig när det börjar lida mot födelsedagar. Allt för att inte behöva dela med mig av mina kakor... Lr är det för att inte bli gammal? Nästan samma sak. "Åhhå! Vetelängder!! Fint ska det vara!" Det må jag säga. Nej det må du inte för det må jag säga.

Sitter där och drar ned gardinerna, släcker lamporna, låser dörren och drar ut kontakten till telefonen.
 (*viskar hysteriskt* My precious....!)
Och just ja det viktigaste av allt! Jag lägger in en annons i Annonsbladet "Gratulationer på min årsdag undanbedes vänligen. Åker bort då även så ingen idé att försöka komma och gratta ändå".
Egentligen betyder det, "Jag vill ha mina kakor för mig själv! Kom inte hit för då bussar jag katten på dig!!!"

Men egentligen så det hela med att sätta in såna i tidningarna är som att påminna folk om att man fyller år. Man kan lika gärna skriva "Jag behöver kärlek och uppmärksamhet. Fyller år 11/2, bjuder på kakor och tårta! :D kom och grattulera mig vänligen" ungeför så tyder jag dom dära. Men det är ju jag och jag är för analytisk xD och mycket möjligen så är jag lite hysterisk. Men det lider jag inte av :D

Hål i väggen.

Idag är det Sannas födelsedag om någon har missat det, det lilla barnet fyller 16år så grattis på henne!
Idag har det varit rätt chill, skolan gjorde vi väl inge ansträngande i. Var inte med på gympan för jag mådde inte så bra. Känner nu oxå att det inte är bra men men det går över. Sedan var vi och käkade lite på annis, väldigt mysigt.
På dramalektionen fick vi se ståuppare, trevligt trevligt. Skrattade som fasikken så roligt var det. Efter skolan skulle jag ju åka buss hem. När jag stod där i all sköns ro så hör jag "iiii, där är Hanna!" Det var då Minna och Elin som kom kanande ned för backen : ) Minna svammlade så mkt så jag och Elin kände oss ut tittade av alla på bussplatsen. Men vi gillar Minna ändå.
Hem sedan och fixade Zandras hår och sminkade henne lite. Hon skulle på någon klass fest. Hojj festen hade spårat ut och allt, barnen är typ 10 år och deras fester spårar ur. En unge grät i källaren  för att en kille hade "knuffat henne på rumpan" och syrran var jagad xD behöver jag säga mer?
Drack lite the och åt en banan sen iväg till bussen, upp till folkets hus och teater med dramagruppen. Teatern var väl rätt bra men ingen höjdare precis.
Jo, tappade telen mitt under hela saken där så fick krypa på golvet och leta den. "Det krävs en Hanna för allt..."
Efteråt fick jag vänta på mamma ett tag, Katti skulle gå heeela vägen till Lompis så erbjöd henne skjuts hem. Vi snackade om massor, visade sig att hon egentligen skulle söka till Turism när hon flyttade hem i höstas men orkade inte börja om och hamnade på BF ist. Synd för det hade varit roligt att gå samma klass som henne.

En sak till, man ska inte dömma människor innan man lärt känna dom. Det har jag värkligen lärt mig nu. Så många som jag har lärt känna som jag inte skulle ha lärt känna om jag bara hade gått efter första intrycket. Ajaj... Men det har jag slutat med nu. Mitt råd till alla, döm ingen om du inte vet något om dom!


RSS 2.0