This Blue Eyed Girl Is sick of war.

Midsommar helgen gick kanon fint.

Torsdag: Paddlade kanot med Julia, det var den besvärligaste resan på länge. Höll på att kantra, fastnade mitt i bäcken, kanoten höll på att gå mitt i tu, vatten i kängorna och farnför allt en helt jävlaotroligtfantastisk rolig kväll! Blev inte att tälta för Julia var snorig så jag körde hem henne till Ö-S och jag körde sedan till farfars stuga och sov där. Allt för att slippa bli väckt när jag för en gång skull får sova :)
                             

Fredag: Lekte lite med tobbes hundvalp och sedan åkte jag hem till farmor och gjorde inte så mycket tills jag skulle vidare till Ö-S. Åt lite middag med mormor och dem. Sedan kom Julia och hennes far och hämtade mig och vi åkte upp längs Lainio älven. Där släppte Håkan av oss och vi började gå upp mot Seitanen där vi skulle slå läger för natten.
  Julia fick en fin öring och självklart hade vi glömt saltet hemma men vi åt god mat i alla fall och till och med efter rätt hade vi! Är det midsommar så är det :)
Vi fiskade och pratade hela natten men jag fick ingen fisk men lika glad är jag för det.

                         

Lördag: Vi åt frukost i två timmar och helt enkelt njöt av livet innan det var dax för oss att dela på oss. Julia gick ner åt byn och jag gick upp mot Rajamainen. Medans vi åt kom pappa förbi med båt och efter honom hade han Bosse i lina som satt på sin vatten skoter som hade gått sönder. Dum som jag var så fotade jag inte mannen som färdades neråt Lainioälv på en Bobby Car ;)
  Jag gick uppåt och fiskade lite men gav upp efter ett tag. Fikade i stället gjorde jag... När jag kom så högt upp att jag inte kunde komma längre kom Leif E & Co och hämtade mig med båten. Väl i stugan hände det inte så mycket (mer än att det i vissa fall var som ett dagis) Och Bosse som blivit av med sin vattenskoter var ledsen och kune inte komma hem så han fick låna min sägn och jag tog Zandras. Så han inte behövde klättre i våningssängen tänkte jag ju snäll som man är, eller hur?
  På natten kom han på den lysande idén att göra upp eld och jag däckade där uppe i sängen av värmeslag...

                                

Det var min helg söndagen var som alla andra, fint väder och stadsångest men det gick ju över det oxå.


Något måste ändras.

Jag är toppen nöjd med mitt jobb just nu! Det beror kanske mest så att jag får umgås med härliga människor dagarna långa. Tiderna är inga problem heller tycker jag, lite jobbigt när klockan ringer vid fem men så äre. Jag har inte gjort så mycket idag på jobbet för det fanns inte så mycket jag kunde göra just nu.
  Vikt vattenslangar som är grymt breda och tunga, det slutade med att Robban fick komma och rädda mig med traktorn när jag inte orkade lyfta allt ens. Jo, det jag gör mest är att gå omkring med en Padda, en maskin som packar till underlaget. Jag börjar bli riktigt bra på det nu bara det att efter ett tag skakar hela jag av den dära x)
Imorgon blir det att kratta hela dagen, tur att det inte är hel dag i alla fall.
Sedan på kvällen drar jag och julia iväg när jag har kommit till byn. Skööööönt att slippa vara i stan!! :)



Jag vet att jag är en stor idiot ibland och det går inte en dag att jag inte säger något jag ångrar. Men jag har kommit på saker nu, jag ska försöka att lösa allt tills jag kan genomföra det jag har kommit på. Låter som ett självmordsbrev men det är det inte alls! Jag har bara bestämt om min framtid nu.


Första arbetsdagen...

är avklarad och jag tycker det var bättre än jag hade förväntat mig. Okey jag hade väntat mig ett rent helvete som förra året ungefär men det här är långt ifrån det! Jo, för nu får jag vara bland människor och inte ensam på loussa toppen!! :D 
 Det började med att jag var svin arg på pappa av någon konstid anledning och jag tror han tyckte det var lite roande då han körde mig till jobbet 07.00 (fick sovmorgon första dagen). Men min ilska gick över när jag väl kom fram och fick träffa de jag skulle jobba med. Härliga grabbar :)

De satte mig att kratta diken och det var ju inte så farligt men sen kom min kära farbror och sa att jag måste kanske kratta igenom allting lite bättre x) Men sån här han.

Dagen rullade på och vi hade rast och vi åkte till EMEABs garage och drack kaffe (inte jag pga en orsak). Dagens första småroliga sak inträffade.
Jonas som jag jobbar med diskade muggarna och efter ett tag kom Hasse in dit och Robban (min släkting som jag oxå varit med idag) sa att han hade ordnat en diskare. Hasse tittar direkt på mig och Jonas säger "jaha nu får hon all beröm..." :)

Efter lunch åkte vi upp på Viskaria och skulle fixa till en fundamentation. Det visade sig att vi skulle måsta jobba över och Jonas var tvungen att gå. Nåväl tänkte jag då är det bara jag och Robban kvar här. Men så kommer Crister och vi behöver inte jobba över! Oj va glad jag blev!! :D

Imorgon börjar jag 06.00 och slutar väl 16.00. Tobbe försökte även lura mig att jobba en vecka till men den går jag inte på kan jag säga :) Jag vill vara ledig oxå.

Efter jobbet var jag och pappa och köpte en ny mobil åt mig så nu slipper jag tegelstenen. Det blev en Sony Ericsson W715 mkt fin telenfon.
Nu sova upp 05.30...

Saknad

Jag saknar Julia J så himla mycket. Det är veckor sedan vi träffades och tja, jag får abstinens när vi inte umgås på så här lång tid!! Men nu är det bestämt att på torsdag kväll/natt när jag kommer till byn ska vi ut och paddla och fiska. Eller så blir det på fredag morgon. Men blir det på torsdag så ska vi tälta.
  Sedan när vi har kommit tillbaka till byn ska vi åka båt en bit upp efter älven och sedan gå längs älven och fiska igen. Ojoj, jag längtar efter att få fiska. Inte för att jag brukar få speciellt mycket fisk men jag gillar det.

Så nu är det bestämt att midsommar 2009 ska jag fira tillsammans med Julia mitt ute i skogen, med tält, en stor eld och nyfångad fisk om det blir som vi har planerat :) Jordgubbar till det hade suttit fint det oxå :) Men får jag bara vara ut i skogen nu så blir jag lycklig. Blir det inte att paddla med Julia drar jag med far, syster och hund upp till Rajamainen till de andra i familjen och firar med dem.

Men ett som är säkert så kommer jag att fira midsommar tillsammans med 100.000 mygg. Till och med det ser jag lite fram emot :)

Slapp dag

Andra dagen på sommarlovet och jag kan säga att jag har inte gjort något och jag skämms inte ens över att säga det.
  För imogron börjar jag jobba åt peab, som jag hade förutspått så hade inte min kära farbror hört av sig om det tills idag så jag tog första intiativet och skickade ett sms åt honom helt enkelt x) och det fina med honom är att han skickar tillbaka och ringer inte. Jag hade inte orkat prata med honom för jag kommer bara på onödig frågor då.

Igår hade vi spårning som sagt på valpkursen och det gick inte bra för mig och Akka. Men idag var vi ut igen och det gick lite bättre nu. Hon är som jag, försår inte på en gång...
När man talar om trollen, nu kom hon hit och dömmer mig.

Nej nu ska jag iväg och ducha. Skriver imorgon hur första arbetsdagen gick, bra eller om jag vill gå och dö :)


Lördag morgon och jag mår toppen :)

Måste erkänna att det var länge sen jag sov så här bra! Vaknade endast tre gånger kanske i natt och tittade på klockan. Hm.. har ett svagt minne att jag satte mig upp i sängen igen och undrade var jag var. Usch jag hoppas verkligen att sommaren kommer att fixa mitt sovbeteénde och låter mig få sova ut någon gång.

Måste käka frukost här innan jag ska iväg på valpkurs återigen men idag är det spårning och det ska väl bli kul hoppas jag. Ska gå iväg med mitt lassu runt överkroppen och min best vid min siga... Nja inte riktigt men något i den stilen.
  Missade siste bussen hem igår så pappa fick komma och hämta mig. Tack! Lite trist att åka vid halv ett men nu är jag pigg iaf. Efter den här dagen är allt seriöst avklarat och jag behöver inte bry mig så mycket något mer för ett tag.
Kanske om sommarjobbet men jag tänkte att det finns nog folk där som säger till mig vilka tider som gäller och påminner om de oxå.
Kul igår var det i alla fall men ingen situation nämnd så är ingen glömd heller :)

Nu frukost sen avlägsnar jag från hemmet.

Sommarlov shalallalla!

Sommarlov, sommarlov, sooooommarloooov!! :D

Nja inte riktigt den stämningen men det är nära. Snart utsläpp av treorna sen hem en sväng sedan träffa klassen vid fyra. Haha jag har ingen aning om vad jag ska skriva det står helt stilla nu och nu slutar jag skriva :)

Man ska aldrig säga aldrig...

..säger de i morgonpasset och jag tror dem. Jag har laddat upp nu inför sommarjobbet på PEAB jag har tvingat mig att gilla det! Jag har lärt mig tablån för p3 från 06.30-15.00 iaf. Jag tror jag kan den nu iaf.
  Måste säga att jag gillar verkligen Henrik Torehammar, pogramledaren för "brunchraporten". Han är så härlig att jag nästan ser fram emot att jobba och lyssna radio. Ohja, måste tillägga för dem som inte vet att han bjuder mycket på sig själv och tvekar inte för att driva om sig själv, sitt ursprung och sitt liv.

Idag börjar jag 12.00. Skulle stiga upp sju men jag snuzade och vaknade när farmor och Gun kom hit vid halv nio. Bra det för annars hade jag sovit fortfarande! Skulle sola men orkar inte så det struntar jag i. 
  ´Provade mina strumpisar igår och efter att ha tagit fel storlek flera gånger och rivit ett par så var de här paret fel färg men det struntar jag oxå i nu.

Nu ska jag äta och sedan klä på mig och fixa mig lite, sedan ut med hunden och sen iväg till skolan.


Tisdag 9/6-09

Tjoho!

Idag var vi helt lediga från skolan men det betyder inte i min värld att man får ta det lungt nejnej tvärt om!
Idag steg jag upp vid sju och gjorde välling åt Tilda sedan låg vi och tittade tv ett tag innan mamma kom hem och Tilda skulle på dagis.
  Jag packade ihop lite saker och åt en macka, drog iväg och städade en lgh åt Peab och det tog kanske en och en halv timme.
Så kom mamma och hämtade mig därifrån och vi åkte till veterinären med Akka. Vi hade tid 10.30 men det kom in ett akut fall (en hund som var tvungen att sys) och vi fick vänta till 11.00 ist. Det visade sig att Akka har troligen en infektion i halsen, den kommer och går och det var nog det hon hade i vintras oxå men då försvann det ju och har alltså kommit tillbaka nu. Hon ska ta en tabelt på morgonen och en på kvällen i tio dagar. Blir det inte bättre ska de röntka hennes lungor. Men det hoppas vi inte på.
  Eftersom Akka var så duktig åkte vi till björkis och beställde ett sele åt henne, ett violett för det är sån fin färg till henne :) och sedan till apoteket och hämtade hennes medecin och fick även med farmors salva som inte hade kommit i fredags. 
 
Nu sitter jag här och ska ta mig något att äta sedan hämta Tilda och åka upp till badis. Efter det är det stan med Paulina litegranna. OCH efter det! ska jag och Sanna ut med hela utstyrseln (ryggsäck, kängor m.m.) på i skogen och hundarna ska med.
  Det var min lediga dag det, nu mat sedan sätter det igång igen!

Fredag 5/6-09

Godmorgon, då sitter man här och har översatt en text på svenska till engelska. Ett brev till en tysk till och med! Woho, för mig som är så smart att jag finner lösningar på allt så här tidigt på morgonen. 
  Gick rätt bra på valpkursen igår, jag fick en hel del nödvändinga tips kan man säga och en av ledarna sa att hon kunde ta med sin hund någon kväll så att vi kan träna lite enskillt ifall det skulle vara lättare med tanke på att Akka är väldigt sällskapsjuk... Det lät bra och vi ska nog göra det här i framtiden.

I helg bär det av mot farmor och farfar! Åhh, vad jag saknar dem! Det är så sjukt mycket jag saknar dem... Blev att resterande medlemarna i klanen Romark/Zakariasson ska upp till Rajamainen så att jag behövde inte söka upp någon som jag kunde åka med. Inte buss eftersom jag har besten med (Akka, som egentligen bara dödar fjärilar). Blir sten hård träning i helg med henne, har laddat upp med korv, leksaker, nytvättad filt och ska vara och köpa bättre halsband åt henne idag! Ja, nu tusan ska vi inte slösa tid x) 
  Måste även tidigare till skolan för att fixa lite på historie redovisningen eftersom det hänger på det här nu.

Nu fixa lite och sedan iväg till skolan.




Min kropp...

..är inte skapt för att ha många bollar i luften. Nej det är den verkligen inte! Jag måste fixa lite svenska och sedan valpkurs, jobb och sedan träna redovisning med Sanna!
Nu hänner mitt historiebetyg på en redovisning. Satan om det inte går bra då bryter jag ihop! Går det bra får jag MVG om inte bara Vg... 
  Fick veta idag att jag fick MVG på senaste adminitsrations provet och jag är en av tre i klassen som fixade lönegrejen! :D Jag minns inte vad det hette xD Men fick även MVG i slutbetyg i adminsitration oxå.
Jag vet, jag är stolt över mig själv!

Känns som om världen rullar på för fort och jag är den enda som inte kan hålla jämn fart med den. Bestämde mig för att i helg blir det Silki för hela slanten, jag och Akka. Vet inte hur eller när vi kommer dit men vi ska det! Om vi så ska gå. Jag klarar inte att sitta i stan nu. En helg på sju veckor och det var tre veckor sedan jag sist var i stan på helgen då.
  Men nästa helg blir det stan för då är det ju avslutningen och det vill jag inte missa! Måste bara fixa hundvakt... hmm... någon som vill låna min best över en natt? :) Nejdå hon är inte best hon är min baby<3

Nu vidare med livet här hemma och sedan iväg.

Regn

Om en timme börjar hjampis joggen och det regnar och blåser ute. Vilken tur att man redan från start siktade in sig på att gå den :)

Just nu är det väldigt väldigt mycket i mitt liv, prov, redovisningar, kurser och jobb.
Inte så mycket men mer än vad det brukar vara. 
 
Igår på valpkursen var min best till valp galen och jag var lite orolig där ett tag att hon skulle äta upp någon av de små hundarna... Men inte gjorde hon det :)
Vi tränade inkallning och så hoppade hon i någon olja som låg på parkeringen och sedan vidare i min famn. Gissa nu vems fjällräven byxor och lundhags jacka som är täckt med olja? Kanske går bort kanske inte de ligger i blöt nu iaf.
  Blev måttligt glad och när mamma och pappa kom för att hämta oss råkade jag kanske säga några elaka ord om Akka så hon var lite ledsen på mig hela kvällen sa pappa... hmm men vi löste det x)

Nu ska jag vidare och klä på mig och leta regnkläderna.


RSS 2.0