Trött som få.

Jag förstår inte, jag sov mer än vad jag brukar i natt men ändå när jag kom till skolan höll jag på att dö! Så trött blev jag, jag orkar knappt hålla huvudet uppe.

Måste hem och packa mina och Akkas saker för idag bär det av till BYN äntligen. Jag längtar till sängen hos mormor och där ska jag soooooova för jag är trött. Men först måste jag vara och köpa ett spänne till Akkas sele för imorgon ska vi åka skidor. Förhoppningsvis så åker ski-doon fram imorgon oxå.

Just nu sitter vi här i data salen och gnäller allihopa.
Jag håller på att börja gråta känns det som så trött är jag, kan det vara vaccinet från igår?

This is it.


Idag hade Tu2 äntligen sitt brödlotteri och jag kan skryta med att min farfar vann ett pris. När jag ringde åt honom och berättade det frågade han vad han hade vunnit och sedan la han i princpi på bara. Min farfar är inte den som pratar i telefon i onödan.

Nåväl nu har en del folk varit och lämnat bröd och kakor. Även pengar har kommit in från lotteriet och det är fint. Till er andra som inte har lämnat, det blir blodbad imorgon om inte pengarna kommer till skolan!

(Tommy sa att vi skulle vara hårda med detta)

För ett tag sedan var jag och Tilda till dagis där det var fotografering idag. Småkillarna var riktigt coola med sina tuppkammar. Vilda var alla barnen också, kände mig vilsen där bland alla mammor och pappor och barn... Tur att jag hade en av Tildas kompis mamma att prata med lite åtminstånde.





Naturkatstrof och Pliktverket.

Var och kollade 2012 igår med Jonas. Mycket bra film vill jag lova,  kommer troligen bli en sån film som de flesa kommer att se. Även om det nu inte skulle inträffa att allting förstörs och att så många människor kommer att dö 12/21/12 så är det ändå lite läskigt.
  För är det ändå inte det som håller på att hända nu? Polerna smälter, djur dör ut och människor dödar varandra. Allt känns som att det redan är försent. Hur ska vi kunna rädda världen om vi inte ens kan vara sams? Jag vill kunna göra någonting och jag försöker väl så gott jag kan men det är långt ifrån bra det erkänner jag. Det är nästan så att man skäms för att man inte gör mer än vad man gör. 
  Och det är bara jag själv som kan skärpa mig och göra mer än vad jag gör nu, vi kan ju alla göra någonting eller hur?

Igår kom ett brev från pliktverket, jag har blivit antagen att komma och göra något antagningsprov att för göra värnplikten. Jag vet inte hur jag ska göra, kanske jag inte vill mer? Fast jag kanske borde ge det en chans och försöka i alla fall? Nej hujja, detta var jobbit att tänka på en sån här tidig morgon. Då jag inte ens ville stiga upp ur sängen först. Kanske ett tecken på att jag borde göra någonting annat efter skolan? 


This used to be a fun house.

Ligger fortfarande i sängen och har ont i ryggen. Säger bara en sak att sova med en femåring är ingen hit, hon är varm, hon snurrar och man är rädd att man ska skada henne om man rör sig. Nej, jag var lycklig i morse när hon steg upp. Lurade henne att gå ner och kolla om någon annan har vaknat. Och jag var lycklig för att hon bad någon annan göra välling åt henne.

Elvis ljuva stämma surrar i rummet och vad mer kan begära en sån här morgon?

Idag skall jag skotta balkongen och sy mina gardiner som jag fållade inatt, sedan till kvällen blir det bio.
Vem fan är det som har lagt till massa skit musik på min dator föresten?




I hope you know.

Fan... jag är hungri och maten är där nere i köket. Ska bara samla krafter så ska jag gå och käka lite pizza. HANNA ska KÄKA som vanligt.

Denna dag har varit tåkig, tråkig och vad ska jag säga tråkig!! Är barnvakt åt Tilda för mor och far är och roar sig. Var de andra är vet jag inte och ska jag vara ärlig så bryr jag mig inte heller. Lär väl få veta någongång kanske.

Gårdagen var kanon! Länge sedan jag hade så här roligt som igår. Måste göras om eller hur Tu2? :)

Nu ska jag käka och sedan ska jag sy gardiner för att jag har ingenting att göra.


Tänk att det blev som det blev...

Blev inte att åka skidor idag för att när jag kom hem så hade den lilla lymeln tuggat sönder spännet till selet, så blev lite annat i stället.

Vara till emots garage med Jonas och kolla lite. Lite annorlunda mot när vi jobbade tillsammans i somras där kan man ju påstå. Nu är det vinter och vi kom dit tillsammans fast det inte var arbete.

Haha, lovar de sa i fikarummet "där har vi firmans sötsate par" hoppas jag i alla fall för det är inte så många par där väl? Saknar nästan sommaren och jobbet där. Jo nog har vi någonting att berätta åt barnbarnen om det där jobbet i alla fall! Eller det kanske vi inte ska berätta i alla fall?

Nu ska vi ut och träffa våra klassisar och ha mysigt :)

Romark & Ryngmark på rymmen.

*gäsp*

Fan Hanna, du är inte klok! Sitta i skolan fem i nio på en fredag då du egentligen är ledig. Hur kommer det sig?

Jo det ska jag förklara... Jonas behövde miniräknare och jag skulle ta med en hemifrån men glömde den så klart. Han har prov idag och han ska inte få lägre poäng bara för att jag glömde en miniräknare. Därför åkte vi till skolan och hämtade min miniräknare härifrån.
  Coop öppnar först nio (snart alltså) så jag bestämde att vänta i skolan istället för att åka till Jonas och sova igen. Sova hade varit skönt som fan just nu. Sov dåligt och inte alls länge, men vad ska man göra?

Tänkte vara ut och åka skidor sen med Akka när jag kommer hem. Får se hur det går, jaja det kommer bli bra hur det nu blir :)


Idag är en bra dag och imorgon är det fredag!

Åh snart ska jag få somna i min underbara Jonas säng och har jag tur har han värmt upp den färdig. Har inte sovit ordentligt denna vecka så ska bli skönt att få sova nu.
Långa nätter, kalla nätter och mycket att tänka på. Men nu tror jag att allting har löst sig igen. 

Nu ska jag bara packa lite i en väska och invänta bussen upp till Jägaregatan. Imorgon är det mycket på schemat, ska hinna vara och fixa en tröjja till Klassmiddag/myspys kvällen, ska hinna vara och köpa någon hårfärg och färga håret lite och fixa mig. Om jag orkar så ska jag gå och träna men det får vi se imorgon. 


Nka

Världens huvudvärk och fryser gör jag också. Försöker plugga till Nka, fick IG på det förra veckan så imorgon är det omprov kl:08.00. Denna vecka har jag börjat 08.00 varje dag och det är som att gå på bolki igen. Fast värre för nu är jag ju van att börja senare. I alla fall 09.00... Till och med resultaten på prov är som på bolki...
Var och gjorde riskettan idag på körskolan och den var 4h lång. Det var rätt intressant ibland, fick dock dricka kaffe i början för att hålla mig vaken överhuvudtaget. 
   Blä för detta alltså. Tur att det är helg imorgon för oss i Tu2. Fast lär ju ändå inte får sova någonting fick höra idag att jag kanske ska jobba på lördag. Ensam i skogen med turister. Hade varit kul ju om jag fått lära mig lite först kanske? Äsch jag har ju varit med förut :)

Jag måste försöka lära mig någonting nu.

Kärlek

Vinden blåste i mitt hår och gatan rullade förbi den där dagen då jag var tre år gammal och för första gången förstod vad frihet verkligen är. Pappa sprang bevid och höll i sadeln så att jag inte skulle falla. 
Jag tog ett djupt andetag när jag såg gångbanan och sa åt pappa att släppa cykeln för jag trodde att jag skulle klara av att cykla själv. Jag visste att det skulle bli lite läskigt men jag ville att pappa skulle se att jag klarade av det själv.

När jag stod vid altaret mellan mina största kärlekar, till den ena är jag dotter och till den andra kommar jag snart att bli fru till, och prästen frågade "vem ger bort den här kvinnan?" då fylldes pappas ögon med tårar och han ville inte släppa min arm. Till slut viskade jag i hans öra "Du kan släppa taget om mig nu pappa, jag tror att jag är redo att göra det här på egen hand. Fast det känns fortfarande lite skrämmande men jag vill att du ska veta att det kommer att bli bra".

Jag höll på att dö inombords när jag såg den starkaste mannen jag vet tyna bort på sjukhuset helt i onödan.
"Du vet att han håller sig kvar i livet bara för dig" sa sjuksköterskan
Både min röst och mitt hjärta sprack när jag kröp ner brevid honom i sjukhussängen och sa: "Du kan släppa taget nu pappa. Din lilla flicka är redo att göra det här på egen hand, fast det kommer att bli lite skrämmande. 
Men pappa jag vill att du ska veta att jag kommer att klara mig. Du kan släppa taget nu pappa."

 

Översättning.

You can let go now daddy.



Skolan igen då.

Nu är det skola igen och jag har massa dimma i ögonen (trött som få). Måste gå och sova tidigare ikväll. 
Igår var jag till han som är sjukast i världen just nu (förlåt Jonas att jag hänger ut dig) och städade lite och bakade åt honom lite oxå.
 
Nu sitter vi här i klassisrummet och har mysigt, bestämmer lite om framtiden och sånt.
Huvudet är tungt och jag måste fixa massa denna vecka fast jaginte vill göra hälften.

NU: Engelska.

Godnatt Kiruna

Helgen har gått fort som vanligt. Nu sova lite så att man orkar med skolan den kommande veckan oxå. Bilder från i helg.

Jag och Sanna sminkade mina småsyskon.




 

Ne nu är helgen gone gone gone.

 

 


Misstag

Har begått världens misstag idag, det är hemskt, det är fult, det är oschyst och jag vet inte hur jag ska kunna fixa till det... Ja, jag försökte klippa i min egen lugg... hm får fråga moster Ingrid om hon kan fixa... Vill göra någonting drastiskt med mitt hår men jag vet inte riktigt vad? Färga? Klippa bort allt? Hmm jag vet inte nå mer, ville ha ljust hår men så klippte jag kortare och då är det finare med mörkt. Funderar på svartaktigt hår nu? Jaja det löser sig, får prata med moster :) 

Sitter hos Jonas just nu på grund av att jag glömde mina teoriböcker här i morse och behöver dem imorgon.

Funderar på att hitta på någonting med mina älskade systrar, någon som har en bra idée om vad vi kan hitta på?

Silasjärvi

Kom hem från stugan för kanske två timmar sen, härligt. Not.

Har inte gjort allt för mycket i helg fixade i stuga lite, känns mer och mer som mitt nu där. Fast det inte är mitt jag vet men det jag och jonas är mest där i alla fall. Igår bar det av mot Ö-Soppero och kikade på när moster och magnus som gör om i mormors kök, det jag hann se så verkar det bli fint. 
  Sedan var vi till familjen Johansson och fikade tårta och pratade i någon timme. Akka förgrep sig på julias lilla sonic. Börjar misstänka att hon är lesbisk...
Julia bakade en grymt god tårta och det kändes bra att träffa allihop igen.

Blev även bjudna på mat i Ö-S, middag hos mormor och det var gott som vanligt!
Vi blev kvar ett bra tag där innan vi åkte tillbaka till "oss". Där blev det att värma bastu och även stugan som hade hunnit blir rätt kall.

Idag blev det middag hos farmor. Berättade att jag hade gjort gröt och bakat en sockerkaka på den gamla vedeldade spisen och hon tyckte jag gjorde det jobbigt för mig själv, för hon tyckte det var svårt. Det tyckte inte jag, bara att det var kul.


Akka sitter på en soffa utanför fönstret och stirrar på mig när hon vill in, lite skrämmande på kvällen ja...


(suddig jag vet)


Jonas & Era


"Freeeedagsmyyyyyyyyyyys"

Vaknade av att Jonas sjöng "Freeeeedaagsmyyyys" i örat på mig, dock somnade jag om när han hade åkt iväg för att köra kran? lr var det nå annat? Jag minns inte just nu...

Passade på att städa upp i hans lägenhet som inte såg allt för mysig ut på vissa ställen. Men nu så är det fin igen.
Idag blir det att åka till Silasjärvi och tja jag vet helt ärligt inte vad vi ska göra där men någonting kommer man väl på. Basta, sova och jaga tror jag står på Jonas lista. Hm låter bra det.
Ska även förbi min underbara vän Julia som skrev nyss att hon skulle bjuda på tårta om vi kom dit.
Självklart kommer vi!!

Akkapakka ska med också så att hon får springa av sig.

Måsta vara och handla lite och packa klart nu.
Ha en bra helg allihopa för det ska jag!

               


Kvällsmat

Jonas står i köket och gör kvällsmat, han är så gullig så. Fixar alltid något att äta x)

Imorgon blir det byyyyyynn! Vet inte var vi hamnar men någonstans, jag och Jonas och mest troligen Akka också. Bara jag kommer bort från staden så blir jag glad. Kan plugga fast bara jag INTE är i stan.

Min nacke/axel gör så fruktansvärt ont att jag inte vet vad jag ska göra ibland...

Nu var mackorna klar, godnatt!

Våga satsa.

I skolan igen då, igår spenderades dagen hemma med bak och jobb. Fast jag var sjuk. Nej jag orkade inte ligga och tycka synd om mig i en dag till. Jag bakade och jag bakade och det blev gott.

Mamma kom med ett livsråd än en gång: "Hanna du skall inte baka med torrjäst..."

Okey jag erkänner hon sa inte riktigt så men ungefär så. Nu har jag ännu mer kunskap så att jag oxå ska kunna bli en bra mamma som bakar bröd som smakar som riktiga "mammabröd"
  Blev lite annat också som smakade bra.

Sedan blev det att åka iväg och jobba lite eftersom nu har min dator kommit så måste tjärna ihop det sista till den. Gick grymt fort att göra klart allting. Tänkte att ju fortare jag gör klart allting kan jag åka hem till Jonas och snora på hans soffa och titta lite film. Sagt och gjort...

Jonas låster nästan aldrig sin dörr till lägenheten eftersom det är en dörr till själva huset som oftast är låst. Men denna gången var dörren som oftast är låst den var inte låst för att jakt och fiske hade kurs, men självklar så hade Jonas låst dörren denna gång... Fick sitta utanför hans dörr i en timme medans han var på möte. Dessutom låstes dörren som inte var låst sen också. Fick lite sittsår på rumpan men det får man leva med.  


OCH till sist fick jag äntligen se min älskade PEARL HARBOR, jag älskar gamla krig och gamla flytplan och gamla pilotuniformer och jag älskar 40- och 50-tal så den filmen är P E R F E K T. Försökte komma ihåg allting jag kunde förut om attacken i pearl harbor och om gamla flygplan, fick till och med gå och googla saker så att jag blev påmind så att jag kunde visa mina skills åt min Jonas :)
  Ska börja titta på lite sånt som behövs för att ta flygcertifikat, tror pappa skulle bli stolt då.

Nu fortsätta med lektionen som jag inte riktigt vet vad jag ska göra på.



(ska lägga upp mer bilder när min dator har kommit)


Någon som vet?

Påverkar typ sjukdomar hur hormonerna lr nå sånt? Känner mig som en klimaterietant...

Svininfluensan?

Japp, Hanna Linnéa Romark har gjort det igen. Hon är sjuk.


Precis när Jonas har blivit frisk blir jag sjuk, har varit så ett tag nu.
Dagen har spenderats i sängen, har tittat serier sedan klockan halv två ungefär. Skulle kolla Tzatsiki med Zandra (som oxå är sjuk) men jag tål inte den där lilla ungen, han är ful. (förlåt) 
  I mitt vänstra öra hör jag bara dova ljud, liksom Zandra gör på sitt högra öra. Näsan är konstig men halsen gör inte ont något mer i alla fall. I natt hade jag så fruktansvärt ont i örat och i halsen och jag vet inte hur många gånger jag gnällde åt Jonas det...


Igår var jag, Akka och Jonas på rätt lång promenad, okey det var till Björkplan men det var ju tillbaka oxå. Tror att Jonas pappa gillar Akka :) lr vem kan inte gilla henne? Nåväl vi var där ett tag och så åkte jag och Jonas till honom och hämtade lite, då fick Akka vara kvar på Björkplan. Dock låg hon kvar vid dörren och väntade på oss. Sen när vi skulle hem slet hon sig från mig och tja vi fick leka på rymmen lite grann. Äsch det kommer att bli bra med den hunden oxå :)

Nu börjar ögonlocken kännas tunga igen... JAG VILL INTE VARA SJUK!!

En sak som är bra när man är sjuk är att man drömmer väldigt mycket när man sover. Jag sov kanske 10min på morgonen en sväng och under de 10min så drömde jag att det var massa snö och jag var uppe i Rajamainen och värmde stugor åt folk som skulle komma upp på fredagkväll. Dock så började brandvarnaren ringa (jonas brönde mackor i brödrosten)  innan jag hann ringa till sista personen och höra om han skulle ha eldat.

Nej nu mat och sen kanske folket börjar komma hem snart.


Passande Låtar Nu.


Tim McGraw-My Little Girl




Crystal Shawanda-You Can Let Go




Heartland-I Love Her First




Jag önskar att jag hittade ord till allt jag vill säga till dig, bara så att du ska förstå.

Okey nu gäller det.

Nu ska jag börja skriva igen, bara för min egen skull.

Temuggen står brevid mig och huvudet känns som bomull. Syrran har varit sjuk, nu är det väl min tur? Nejnejnejnej jag vill inte. Denna höst har jag varit sjuk hur mycket som helst det är nästan jobbigt vad mycket jag har varit sjuk.

Imorgon börjar körskoleteorin, måsta på den i alla fall sedan får vi se om jag orkar vara i skolan. Mamma sa att jag inte fick vara i skolan om jag mår dåligt imorgon. Det är dumt, inte för att jag saknar skolan utan för att jag vill inte ligga under täcket ensam och tycka synd om mig själv.(Förneka inte att ni inte brukar tycka synd om en när ni är sjuk) Alla tycker synd om sig själv när man är sjuk och man får göra det :)


Boder försöka sova så att jag orkar iväg på äventyr med Sanna imorgon :)

Godnatt :)


RSS 2.0