Tell me why I hate mondays?

Skoltrött som fan är jag, vet inte varför. Men om vi skulle få något stort projekt så kanske det kommer tillbara :) Får hoppas det för jag trivs ju.
Hade bad idag och vi hade livräddning, jag är rätt säker på att jag skulle kunna rädda någon om det är panik :)
  Efter badet fick jag ont i halsen och det blev "gröt" i huvudet. Det gick inte att tänka klart och allt bara snurrade.
Men kämpade på (inte så svårt) och var hela dagen i skolan.

Jo, jag tror nästan att jag ska söka Apu-plats i Kebne. Eller jag har funderat på det lite granna, får tänka och diskutera detta med kanske Ann?

Efter skolan sov jag två och en halv timme på soffan. Låg helt sitilla så inte Akka skulle se mig och vilja mysa med mig xD hon hittade dock mig.
Nu ska jag fundera vidare med hur och vad jag ska hitta på och om jag ska göra något xD

Helgen som varit.

Fredag:  Var på begravning och tja. Det var ju ingen rolig upplevelse men vad ska man göra? Thats life and lifes is a bicht!
Begravningen var fin och jag som alltid gråter grät så klart.  Först lovade jag mig själv att inte gråta men jag grät så mkt så pappa hade tänkt "fan sluta gråt snat börjar jag också!" Något jag tycker är start av de anhöriga var att sjunga och hålla tal på begravningen! Ni var så grymt starka!
Fortsätt vara det!

Mamma och pappa kom hem från Sunderbyn och det visade sig att pappa är allärgisk mot hundar som han misstänkte. Jag satt vid frukosten när mamma sa det, det första som kom upp i huvude var "det var den hunden..." så började jag gråta (överaskad att jag gjorde det) men mamma och mormor förklarade att vi viste ju sen tidigare att pappa är känslig mot hundar och att Akka förblir kvar hos oss. Livet kändes lite bättre då :)
På eftermiddan åkte vi upp till Rajamainen och kvällen slutade ungefär halv elva för mig xD

Lördag: Solen sken och livet lekte! Jag tog över mammas roll i stugan och höll reda på barn, hundar, eldar och fotogenlampor. Efter ett tag låg jag vid elden och bara lyssnade på allting. En skoter hördes borta vid rågången och jag förklarade på pricken vart den var för Magnus. Han undrade vad jag höll på med mest xD

Söndag: Söndag eviga söndag, packade ihop och åkte hem. Sotade mormors skorsten gjorde pappa oxå. Sen körde jag hem hela vägen, halt och snörök var det, visst jag hamnade bakom en minibuss och ville inte köra om men hem kom vi ju :)





Och du, jag blev rädd lita på det!

Hej kom och hjälp mig!

Vaknade vid fem idag, men lyckades somna om och vaknade ist sju.
 Steg upp, lagade färdigt mat till i eftermiddag (nu), städade kylskåpet, packade och fixade mig.
Och så iväg till skolan vid nio sen, Hanna var duktig i morse!
Ska snart åka iväg till byn med mormor, bara Zandra nu ska komma från stallet. I skolan idag skulle vi berätta vad vi tyckte om varandra typ, man skulle jobba tsm med den som kände en bäst i klassen och så klart blidde det Sanna :)
  Vi kom fram till att vi gör likadant på morgona, fast jag znoosar längre och så snusar jag på täcket xD ni vet ligger där och luktar på täcket som när man var liten? Nja kanske bara jag som gör det, nåväl jag och Sanna kan sitta och skratta och huxflux så ryker vi ihop lite men sen är det över lika snabbt. Det känns bra, de i klassen påpekade även att vi är som ett gift par xD det tåls att diskuteras.

Var så glad igår att jag skulle få åka till byn och Rajamainen men nu känns det inte alls kul. Får inte ta med skotern pga några orsaker bland annat "vem ska då köra med kälken med Tilda och Zandra i?" fan... hade jag velat ha barn hade jag ju skaffat!!
Nu har jag varit ensamstående tonårsmamma med hund i hur många dagar som helst, jag gör det gärna men igår gick det över gränsen då när ingen ens hade sagt åt mig att jag skulle vara barnvakt. 
  Ingen idé att säga något åt de som orsakar det för de lyssnar inte på mig, bara andra är näjda så får jag finna mig i det. Eller hur? För jag har ju ändå inget viktigt att göra? Nejnje, nån som vill skaffa barn med mig så kan jag utveckla min familj?... Hojja... ne bäst att sluta innan jag blir arg.


Ta mig tusen dagar här i från <3

Helg okey dag idag! Eller den var bättre än bra, palle kom förbi i skolan, vi pratade lite minnen, bestämde mig att åka till byn i helg och skrev på engelska om en bra vän : )

Jo jag och Sanna hade lite kvallePalle tid xD måst gå all in nån dag och hitta på något tsm oxå!
Skrev som sagt om en bra kompis på engelskan idag och det blidde Julia <3 jag saknar henne något hemskt mycket. Har inte träffat henne sen sportlovet och det är faktiskt länge sen nu! Men ska ju umgås med henne heeeeela helgen i helg och många helger nu närmast :)
haha kände mig lite elak mot Sanna idag, men du? Jag är så jätte otroligt glad att jag har dig oxå för vem skulle annars se till mig så jag inte gör något dumt? Och vem skulle annars göra alla dumma saker tsm med mig? Puss på dig <3
  Finns så grymt många som jag inte skulle klara mig utan och ni vet precis vilka ni är, eller hur? <3

Nu sitter jag här hemma igen, var skulle jag annars vara liksom? Mamma är på något möta och pappa är på jobbet så måste ju vara barnvakt typ... Jo mommo är här i stan nu och ska sova hos hos i natt, är lite konstigt nästan att hon är här. Åker med henne till byn imorgon efter att Zandra har varit på stallet och när vi har käkat.

Nu ska jag väl ta och hitta på något men vet inte riktigt vad, något blir det väl :)


Hanna har gjort det igen!

Veckans, kanske månadens tappe har jag gjort... Spreyflaskan till matoljan råkade jag visst pumpa för mycket luft in i så gissa vad som hände?

*PANG!!* För att refrerera till krig, jag trodde kriget hade kommit! Ne inte riktigt men när jag insåg att det var matolja över hela köket så kände jag att ett krig hade kanske suttit bättre. Nja inte riktigt men ni fattar vad jag menar...

Jo, jag gjorde ju citronkräm idag och en kaka :) Det är gott iaf!


Söndag/måndag

Är så trött men fattar inte att gå upp och sova. Men är huvudet dumt så får kroppen lida.
Kan hålla med till tusen om det :)

Akka gnäller lite i sömnen hör jag nu, hoppas hon inte drömmed något hemskt.

Ne nu ska jag masa mig upp och sova.

Hur det än blir så ska gudarna veta
att det finns inga bojor eller band
som kan hindra mina tankar.

Det är hit man kommer när man kommer hem <3

Tittade lite film och hade mys med Sanna och Johanna igår, sov över hos Sanna för jag ville inte sova ensam. Åkte budd ner till Lompis och Sannas bror körde upp oss sedan : )

Varit på stan och fixat lite och nu slutade jag här.
Igår körde moster mig och Sanna till Johanna,  jag och moster spelade våran låt. Var tvungen att köra ett varv extra på stan så att vi skulle få höra hela låten, den är så lång xD Vi spelar den på tornedalsfinska och sitter där och översätter åt varandra. Väldans mysigt, och låten betydet mycket för mig!! Tänker på min morfar och mormor. Det lämnade sina byar och skulle väl komma tillbaka men så blev det inte. Morfar dog och mormor bodde i Kiruna ett tag, sen flyttade hon till Soppero ist för tillbaka till Kukkola.



Klockan gick mot fem o det regna lite grann
Snart skulle natten bli till dag
Vi satt där vid elden o prata med varann,
Erik Johan Andersson o jag
Dimman kröp sakta iväg över sjön
o storlommen ropa nånstans
Jag såg i Eriks drömmande blick
hur lågorna trådde sin dans

Ref:
Det är här man känner vart stigarna går
man vet vem som är släkt med vem
Det är här man vet var gäddorna står
det är hit man kommer när man kommer hem,
du vet,
ja det är hit man kommer när man kommer hem


Ja ändå, sa han, fast vi har det bra
o trivs ganska fint där vi bor,
ändå, ska du veta så ångrar jag
o förbannar att man var så dum o for
Men man hade ju ingenting att välja på
o man tänkte bara stanna några år
Du vet hur det blir, sen blir det aldrig av
o det blir svårare för varje år som går
Ref:

Då, när vi for var ju ungarna små
ja Kristoffer skulle fylla tre,
o Kajsa hon hade inte ens börjat gå
den hösten vi flyttade dit ner
Nu har ju dom hunnit växa så pass
att dom hunnit rota sig där
så nu får man tvinga dom med sig varje år
Ja du vet vilket helvete det är
Ref:

O man tycker det var nyss som man gick här o bar
hässjevirke när farsgubben slog
Vem vet nu hur ofta det blir att man far
hitopp nu sen även morsan dog
Hur det än blir så ska gudarna veta
att det finns inga bojor eller band
som kan hindra mina tankar att färdas norrut
på våren, som en flygande and
Ref:

Tjärveden sprakade, knastrade o brann
Det doftade av kaffe, skog o rök
Vi satt där vi elden o teg med varann
o någonstans i öster gol en gök
Det gick en stilla krusning över sjön
Natten hade åter blivit dag
Det var den första dagen i resten av vårt liv
Det var Erik Johan Andersson o jag
Ref:

Gick inte att sätta in klipp så fick bli text :)


Ta sig i kragen.

Sitter här i morgonrocken och ska bara käka något och fixa mig lite sen iväg till Sanna och därifrån vidare till Johanna. ska kolla film och lite sånt : )

Har möblerat om i mitt rum, städat det och vädrat sängkläderna så nu är det städat igen. Tja jag har inte så mkt att skriva här bara att nu ska jag ta mig i kragen och inte låta saker passera mig en gång till!!

Nu ska Hanna söka sig något att äta :)


Ibland gör man rätt ibland gör man fel :)

Idag har jag bara varit på en lektion och det var på en redovisning. Redovisningen gick bra men inte så bra som jag ville att det skulle vara. Imorgon ska ett historie grej vara klar och jag  har inte ens börjat. Får la stanna i skolan och göra klar den. Men men jag löser det jag vet det!:D Måste börja ta mig i kragen lite nu.
  Har möblerat om i mitt rum lite oxå, blev ganska bra kommer för hoppningsvis bli bättre när det är klart. Tänkte jag ska göra klart det i helg och så har jag massa annat jag måste göra i helg oxå.


Fina bilder bara :)


Johanna och Fredrik fiskar i Rautas :)



Grillning med härliga människor.


:)


Sportlovsbilder, Pappa leker tjurfäktning med Akka. (ingen kom till skada)


Tilda ska ut och åka skoter för ännu får hon inte köra :)


Zandra är pappa upp i dagen :)


En av mina tre duktiga skidoåkare <3


Hela kusin skaran (jag bakom kameran) igen. Om man ska vara petig så har vi kusinträff rätt ofta xD


Världens bästa Mormor<3 älskar henne till tusen!


Akka har blivit så stor :)

Onsdag

Ibland suger livet, idag suger livet. I alla fall lite grann. Sitter hemma och är sjuk vill inte äta något så jag har levt på cola och blåbärssoppa sen igår. Men jag mår mkt bättre nu än igår iaf :)
  Nyss kom systeryster hem från skolan och mådde dåligt hon oxå. Jo nu ser jag att nya grannen är ute i vinterjacka och shorts :S den grabben är skumm...

Igår missade jag min jägarexamen men både Uffe och Göran har medelat att endast två stycken har klarat provet så jag blir inte ensam nästa gång. Känns fint det! :D
  Har fått sladden till Karmerna nu så jag tänkte lägga in lite bilder från Rautas och lite andra roooliga bilder sen när jag har ork till det. Tänkte att jag och Zandra ska gå ut en sväng här snart och ta en promenad. Frisk luft är ju bra när man är sjuk väl? Kan vara bra att Akka kommer ut på en promenad hon oxå så hon inte driver mig till vansinne, i morse fick hon sitta ute på lina och tugga på ett renben i en timma för att jag inte orkade med henne xD Men jag gillar henne ändå <3 
 
Nu ska jag försöka äta något och sen får vi se :)

Måndag häääärliga måndag.

Okey, kanske inte så härlig men ändå det är grymt kul att träffa alla fast man bara varit borta från varandra en helg, inte ens det för vissa. Ojoj vad jag gillar min klass! <3
 Nåväl, har suttit här i flera timmar nu känns det som och försökt plugga till jägarexamen, snart är det prov ju! Vill inte kugga... Fast man får göra fler gånger men det känns inte så kul det xD

Jag är så skumm, jag har ånges över vad jag ska göra nästa helg men jag har fasikken bestämmt att jag ska nog vara hemma, om jag får det vill säga xD
 
Nu ska jag fortsätta att plugga vidare.

Rautas

Igår var vi då till Rautas. Vi körde från stan vid åtta tiden, jag, Sanna, Johanna, Andreas, Adrian och Johan. Tja resan ska vi inte berätta allt om men vi gjorde våran tabben jag och Sanna. Men men den får inte inte höra ;)
 Vi kom till Rautas och hittade Stöckel och Matti där så vi våldgästade dem lite, grillada, killarna pimplade lite, solade, lekte skumma lekar och bara hade roligt!!
Vad mer man kan säga om resan är att jag iprincip körde på tom tank från Krokvik... Tja men min tankvisare visar fel så vi kom till Ripan och pappa fick komma med bensin dit.
Är härligt att våren har kommit så man får vara ute lite mer.

Helt grymt kul hade jag igår! Nu planerar vi att åka och arka om nått tag och det kommer blr kuL! :D
Och Sanna, vad skulle världen vara utan oss? Vem skulle göra bort sig hela tiden då? xD

Bilder kommer kanske ikväll om jag får min kamare sladd som blev kvar i Rajamainen förra helgen, Leif skulle åka förbi och leta den :) Tack :)

Nu ska jag gå och fortsätta min dag.

Jo just ja, fick göra sånt där alkotest igår på Rautas. Inge alkohol hära! ;)
Fick visa skoterkortet för första gången oxå xD

Kolven sitter... träffytan är.... hagelskott?

Jägareexamen om en vecka och jag börjar få lite smått panik! Fattar inget av vapen och lagar i princip... Ajaj tänker ni för det är väl det viktigaste i det. Men nej det tycker inte jag viltekologin och djur "känandet" (haha kom inte på något bättre ord) är viktigare ändå, för vissa lagar finns redan i huvudet och vapen det lär man väl sig med tiden.
  Men jag vill inte kugga på det här så nu sista veckan är det atgt rå plugga!! Håller på med prov på jägareförbundets hemsida och det går... hmm hur ska jag säga det... åt skogen!
 Nej ska plugga på så det blir bra nästa veckan : ) man måste vara positiv :D

Till helgen blir det troligen att umgås hos Sanna på fredag, Rautas på lördag med Moster B och familj bara Magnus nu ska åka dit får ta ett snack med honom och på söndag vet jag inte vad jag ska göra? vad ska jag göra? haha måste plandera i förväg!! xD

Nu ska jag fortsätta plugga och sedan sova.


Trallallala

Gokväll!

Trallalla jag är hungri och vill ha the, hmm... jag borde ju fixa det då.
Mamma gullar med Akka nu, bäddar ner henne i bädden xD "lilla gumman du börjar ju bli stor!" ja ungefär så låter det.

Inget speciellt idag tycker jag har hänt. Massa roligt som vanligt och sånt bara. (Ojoj här var det kul)
Var ute och gick med Akka för ett tag sen, hon skötte sig tills vi nästan var hemma. Vad händer då? Jo, tre skiråkare på raken kommer åkande dära! Första gick bra, andra stannade och hälsade och den tredje blev arg.
  Jag fick jaga henne och när jag väl fick fast henne så blev hon helt vild som vanligt. Hon fick heeeela alfabetet! (adhd osv)

Nu ska jag gå och koka the och kanske läsa lite till Jägarexamen, har faktiskt prov nästa vecka!!

Lev livet så länge du kan för du vet inte när det tar slut!

Dagen rullade på, sov till elva och det var riktigt skönt faktiskt! 
 Packade ihop allting och for ner till byn. Mormor hade gjort köttsoppa och det var lika gott som alltid. Gjorde inte så mkt idag, läste Hemmets Journalen. Eller ja, jag läste många såna.
Helt plötsligt så kom LG in och sa att vi skulle åka, var bara och hoppa i skorna och åka hem. Följde med Hannes hem till moster och satt där och snacka lite med dem. Ska kanske upp till Rautas med dem på lördag, vi får se. 
 Har även varit ut och promenerat med Sanna det var skönt att prata bara :)

Dagens citat.
Mormor "man vet aldrig när döden kommer, man får inga förvarningar. Och döden tar den som är närmast, bryr sig inte om det är en ung eller gammal. Livs tråden är så skör!"

Det är så livet är, men jag inser det aldrig fören döden har knakat på någons dörr. Livet är så skört så ta vara på all tid du har! du vet aldrig när gud blåser ut ditt ljus.

Och det sista. Nästa gång ni ska spärra av skoterspåret. Ta med en rumpnisse till så ni når högre upp!!!

Svart dag fast solen sken.

Hela denna dag har varit sjuk, vaknade av att syrran skrek att det var varmt. Skrek tillbaka att slå av toyon då! Men inte gjorde hon det, fick så av toyon själv.
 Zandra gick in till stora stugan men kom tillbaka med Tilda och Fanny, ville inte vara kvar då...
Till slut gick de.
Men Zandra kom tillbaka efter ett tag och berättade att en bekant har omkomit i en skoterolycka i natt.
Ville inte lyssna för jag ville inte tro det, det kunde inte vara sant! Det fick inte vara sant!
Hela dagen idag har det där snurrat i min hjärna, har kört skoter, klyft ved och massa annat men det har ändå har det där snurrat i huvudet.

Vi skulle vara upp på Nummavaara, jag fick ta pappas skoter och självklart satte jag fast den i uppförsbacken. Pappas skoter är närmare bekant som "paddan". Jag måste bli arg för att kunna få lös den och då kan det hända att folk kan få sig en riktig avhyvling, men brukar be om ursäkt sen. Men jag får ju alltid (nu hade jag hannes) lös skotern själv. Lr ja, nästan alltid *not*

Nu för ett tag sen satt jag och mamma och pratade om personen som har omkommit. Då kändes det inte alls bra. Jag satt och tänkte "snart kommer han in genom dörren och är lika glad som alltid" men nej, han kommer aldrig mer komma hit och vara så glad som han alltid var.
 Han kommer aldrig mer skratta och säga att någon är "göllig". Eller leta efter sin telefon och hitta något annat och bli gladare.
Det är tur att man inte vet när ens tid är kommen, att inte döden ger vinkar om att snart ska du dö.
 Ändå är det jag funderat mest på är "vem väljer de som ska dö?" Vem är dödsängeln soom bestämmer vem som får leva och vem som ska dö? 

Och var är personen i fråga nu?
Är han uppe i himlen och tittar ner på oss och undrar hur gick det här till?

Men mest synd är det om en person som förlorat så många i sitt liv och nu har har förlorat en vän.
Bara så du vet, vi finns alltid kvar här!

                                                                                                                                                                                             RIP *****


Rajamainen

Ja, nu har jag stationerat mig här i Rajamaien. Familjen + kusinerna. Såg nyss att även grannen har kommit hit, kanske kommer nå trevligt folk hit? Lr ja alla är ju trevliga men men xD

Idag har jag inte gjort speciellt mkt. Haha tolkade på miniskidor efter skotern, tja det måste ha varit en syn det! Är inte speciellt bra kan jag säga.
 Har hänt massor men orkar inte skriva ner det här. Längtar till sängen för det finns inget bättre ställe på jorden att sova på än här! Det finns bara inte det. Här sover jag bra varje gång, inget stör mig fast det sover annat folk där oxå.
Det är så mysigt att ligga i sängen och titta på kaminen och se eldflammorna flamma och smattra. Ojojoj jag vill sova! xD haha ska ha en tidig kväll idag för att jag vill det :)

Är det sportlov så är det!

Jag överlevde resan till soppero ensam på skoter. Tänkte på resans gång att jag har nog kört fel för Sekkustugan kom ju aldrig men sen när jag kände att jag är helt fel ute så poff så var den där. Jess bara 3mil kvar då.
 När jag kom ut på älven i Soppero var jag så glad, jag har aldrig varit så glad att komma till byn. ALDRIG! Mest för att det snöade och blåste och jag hade träsmak i röven men annars gick resan fint och jag kan köra fler gånger ensam hit.

På tisdagen packade jag mina ungar (zandra, Fanny, Tilda och Akka) ner i skoterkälken och på skotern. Skidorna spändes fast på kälken och vi for iväg. Mormor var till stan över dagen då så jag skulle vara barnvakt. Vi körde till rajamainen och värmde stugan och lagade lite mat. Efter maten var vi och besteg Rajamainens kullar på skidor. Allihopa även jag. Så mycket som jag har lyft upp Tilda ur snön är otaliga gånger. Ner för backar och upp för backar. Fotade hur mkt som helst men det kommer sen. Ner för backarna flög man nästan fram, vid ett tillfälle åkte jag ner för en backe och när jag trodde att jag hade klarat det så rammlade jag omkull och Akka kom för att rädda mig! *not*
 I två timmar åkte vi skidor och inte mycket gnäll var det. Lite mot slutet men det är förståendeligt för då var de trötta. Akka var lite på rymmen men vi fick hem henne iaf.

På onsdagen var jag, Tilda, Zandra och Fanny och åkte skridskor. Hann åka nästan en timme innan vi ledsnade. Hannes kom med mor och far från stan oxå. Efter att vi hade åkte färdigt och vi hade packat om skotrarna åkte vi åter igen upp till stugan. Fick för mig att jag ville bygga en grotta men vi hittade ingen bra plats... Synd för jag tycker det är kul!!

Imorse vaknade jag sju (har stigit upp varje dag mellan sju och halv åtta) och följde med till ladugården. Är så länge sen jag var dit, minns när jag var liten och var där hela tiden. Där har jag alltid trivts och alltid älskat att vara.
  Nästan alla fåren har fått lamm nu, jag gullade mest med lammen och med mormors nya bagge som hon kallar för "Svarte Petter" men jag kallar han för Åke :)
Lamm luktar så gott, de luktar som bebisar fast mkt bättre! Är man uppvuxen i en ladugård så är man ;).

Mer jag har gjort är pluggat på min jägarexamen och bara tagit lungt medans jag har kunnat, mellan allt som ungarna har dragit med mig på!

Nu ska jag väl ut och göra någon nytta!

Snöväder

Den som befinner sig i Kiruna nu vet att det snöar. Inte så fasligt mycket men tillräkligt för att göra dagen lite minder rolig. Ska försöka plocka ihop sakerna jag ska ha med mig och börja bege mig mot byn.
 Sov längre än vad jag hade planerat och vaknade vid nio av att pappa ringde och frågade om jag skulle åka lr inte? Sa att jag ska åka och han skulle vara och köpa oljan åt mig som jag glömde igår. Även mormor ringde och hon tyckte jag skulle åka buss i stället för det snöar och blåser ju. Nja buss vet jag hur det är att åka och jag har aldrig fått köra Tobaktsleden själv förut så jag ska tusan ta chansen oxå! Men snällt av henne att tänka på mig. 
 Har rätt mkt saker som ska med och Tilda hade glömt en skidstav i bilen så den måste oxå med för det ringde hon och berättade. Menmen vad har man säckar och spännband till för annars?

Nu ska jag gå och fixa sedan bär det av mot Över Soppero!

Helg rapport

Som vanligt har jag inte skrivit på helgen så nu kommer en sammanfattning.

Fredag: Fest hos mig. Allting var bra och trevligt tills det inte var trevligt något mer. Vi hade slängt ut massa folk som inte hörde hemma här: Men de var förbannade och ringde polisen. Polisen kom och de som inte hörde hemma här försvann, de flesta andra försvann när mina mostrar kom. Även Sannas pappa och Rajia kom hit. Min kväll slutade hos Moster Barbro och kusinens säng, hon är hos mormor.
 Men tack till de som hjälpte mig att hålla koll, som slängde ut folk och till några andra!

Lördag: Var och städade hemma tillsammans med Moster B och Sanna. Fick, skura, torka, sortera, panta, skotta och plocka. Men det var ingen fara inget var ju sönder och inget sånt. Efter allt det skulle vi till Mia och fika för hon fyller år idag (söndag). Det var mysigt och trevligt! När jag kom hem låg jag på soffan och tittade Toon Disney xD funderade på om jag skulle laga mat men så bjöd Sanna in mig på middag och mat säger man ju inte nej till ;) Även Moster B bjöd på middag men var ju redan hos Sanna. 
 Kvällen slutade i Sannas rum framför tv:n tsm med Sanna och Paulina.

Söndag: Vaknade av att jag hade ont i magen och mådde dåligt, försökte somna om men gick inte. Steg upp och gick ner för att äta frukost. Sa åt sanna att jag mådde dåligt och öven hon mådde dåligt. Vi kom fram till att det var nog tacopajen. Sen vid tolv var jag på Ok för några från klassen skulle ut och köra skoter, vi var till jukkas och vi hann vara in på icehotel och hann välta skotrar, rulla skotrar och be andra köra ens skoter. Sedan när vi kom tillbaka till stan var vi och åt på Frasses allihopa. Jag slapp alltså laga mat även idag!
 Sanna körade hela vägen från Jukkas och hon var grym på det!

Imorgon ska jag köra till byn och sedan åker jag kanske upp till Rajamainen oxå, har inte bestämmt sig men vi får se. Nu ska jag sova!

(hade skrivit värsta långa inlägget åsså försvann allting!! synd för er nu missa ni massa kul)

RSS 2.0