När kommer snön?!

Hejsan, jo de är de jag längtar efter nu. Snön... Fatta mysigt det kommer bli, snön faller ner och det är kallt ute. Och skoter får man ta fram då oxå : ). Får se om det blir egen skoter i år lr nästa år oxå. Skulle varit grymt nice med egen skoter. Vill helst ha en Ski-doo men pappa pratade om en Lynx. Dock en med lång matta, lr var det bred? o.O nee men tror de var lång matta xD hoppas det iaf :) Men den som lever får se, vill ha en röd iaf för då matchar den med mina skoter kläder och hjälmen.

  Imorgon börjar min jägarexamenkurs oxå. Pappa berättade om hans polare som skulle vara med där. 40+ killar då xD
En kort redovisning kommer här: Robban: Han ska man inte vara trevlig mot, för han kanske tror man stöter på honom. Han är en sammanfattning av alla killar man ska hålla sig borta från ;)
Uffe: Han skrattar åt allt och jag har fått för mig att han inte är så seriös. Han och jag ska visst sammåka oxå O.o
Dom andra är väl rätt "normala" lr tja jag vet inte om man kan säga de men dom är iaf lite normala än dom ovannämnda... Äsch tror det kommer bli intressant. Jo och om Uffe frågar hur gammal jag är så ska jag säga att jag är 12 för pappa råkade säga det xD

Mer info imorgon efter 21 för då kommer jag hem från kursen.

Någon sa åt pappa att han kanske blir morfar i juni o.O jag börjar ju undra lite...

//Hanna

"jag orkar inte... *suck*

Suck säger jag bara...
Mitt mest använda ord idag x) förlåt för det, men det kändes inte så bra idag bara..
Allt kändes så jobbigt med allt som händer nu. Men nu känns det bättre, käkade en påse godis och allt blev mycket bättre. Kom på att jag saknar min söta kompis Markus oxå... Han är så gullig mot mig så det kan inte vara sant. Men nu har han nog somnat lr nå för han svarar inte på mina mess nå mera... De är synd, och imorgon åker han till Kukkola så då kan man ju inte umgås med honom på helgen heller x)

Köpte svarta byxor idag och sån där som man sätter i håret så det ska kännas renare :D Måste testa den imorgon :) Imån äre klassfest oxå, och teater, det krockar lite men ska nog gå. Och jag kan säga att i detta läget så finns det en person som jag inte gillar så mkt... men hey vad ska man göra...

 min söta Markus utanför IKEA xD





//Hanna

Ride it like you stole it!

Någon som har sett en tröja med sådan text på?
Såg en sån svart tjocktröja i en skoterdels tidning hos Juila förra året och vill verkligen ha en sån :D
Sanna & Malin nu vet ni det igen.

Skolan idag, var grymt kul. Hade retorik. Lära sig tala inför folk helt enkelt. Skulle visa dom andra hur man knyter skorna. Fick beröm av Uffe att för att jag slänge upp foten på bordet så att alla kunde se, tack ^^, Jag känner att jag har hamnat på rätt ställe.
Kan lägga till att jag skulle fixa en sak, lr rättare sagt Malins syrras ex skulle fixa en sak och jag skulle berätta vad åt honom. Hatar katt och råtta lekar kan jag säga, speciellt när jag är råttan...
Gillar inte de som han ville heller... Aja imorgon nya tag : )


//Hanna

Give Me an Amen?!

Skolan idag kul som fan hade vi kan jag säga. Alla var lite trötta och spralliga så det var hur kul som helst.
Efter skolan käka jag, kurerade lilla syster som hade en sticka i fingret. Sanna kom oxå, satt i köket och sjöng nån spalm och la till lite gospel eftekter ;) jag ska då nu starta en egen sekt som ska heta "Björkarna" lagomt religöst tyckte jag x) Tack för namnet Malin : )  Var till coop med Knatte och Fjatte. Sjöng och dansa heeeela vägen så folk måste ha trott vi är dumma. Sen lämnade Fjatte oss och jag och Knatte gick hem till henne och åt bullar.
Hennes mor gör grymt goda bullar kan jag säga :D 
 Nej nu äre dax att sova. Pussgonatt

//Hanna

Helgen som har varit.

Tja då så har måndagen gått oxå. Helgen gick snabbt, trodde först att jag skulle hänge med Julia men så blev itne fallet. Var så sjukt trött på fredagen att jag somnade vid tio. Halv tre ringde Andreas och undrade vad jag gjode. När jag sa att jag sov så tyckte han att det var tidigt... Usch, jag hade ju redan sovit länge x)

Lördagen var jag en sväng ut till Allans jakttorn och kolla lite med mormor och Tilda. Mommo och jag kom fram till att när jag och Tilda blir äldre ska vi jobba åt pappa inom turismen. Tilda är vägvisare och jag talar ;) Hon är för skön den ungen <3
Resterande av dagen låg jag på soffan och kollade nå djur pogram... Om sälar som ät pingviner :O vill ni veta mer fråga Markus...

Söndag morgon vakande jag av att mormor kom in i rummet och började leta efter kläder. Uppspelt och stressad nästan skrek hon: "Allan har skjutit en 14taggare!!"
Resterande av familjen hade redan åkt för att hämta grojjor så att dom kunde hjälpan honom med att slakta och föra bort köttent. Jag hoppade snabbt i kläderna och följde med till Allan. Han var virrig kan jag säga. Berättade heeeela historien innan jag ens hade knutit om skorna... Tja men det är ju nått år sen han skjöt så.
Nästa år är jag förhoppningsvis med i jaktlaget. Börjar min kurs nästa vecka på onsdag... Jag och massa gubbar x) pappa anmälde mig till fel grupp liksom... Ungdomarna hade egen x) men hey jag har inget emot gubbar : )

Bild på Allan, Roy och... ja älgen.. Men lovar alla kära djurvänner att den inte led något. Allan försäkrade det. Och jag tror honom.
Vet att vissa har svårt med jakt, men jag äter hällre något jag vet har fått levat ett fint och naturligt liv innan döden. Än något som har fått leva i burar/bås och har lidit massor.
Men alla får säga som dom tycker :)
Jag rseperterar det.

//Hanna

Svenska pojkar upp med händerna!!

Tjollahopp, nu sitter man här med min kära kusin. Han snackar om nå tjejer som han gillar lr nå... Rätt skumt att prata om sånt med honom. Men jag har blivit van kan jag ju säga x)  Han är så söt när han snackar om hur mkt han har slösat på telen på en dag...

Hade redovisning av mitt historiaprojekt. Gick svinigt bra kan jag säga, till och med min finska funkade sa Sanna ^^, Alla satt tysta och lugna när jag pratade. Hoppas att dom tyckte det var intressant. Jag hade då riktigt kul, älskar att stå mitt bland folk och prata. Känslan efterråt är härlig ^^, Jag hade kunnat prata på hur länge som helst om vad som helst bara jag hade fått fördjupa mig i det lite. Sanna var då stolt över mig, och Markus skrev "gratis" åt mig... Antar att han menar grattis då ;)

Ne idag blire det att åka till Mormor i soppero och hänga lite med Julia. Mysipysi x)

Tack  för mig nu, Pusshejs.

//Hanna

Onsdag : )

Tja då var den här dagen slut oxå. Skolan sen hem och laga mat åt mig och syster yster : ) hon var ovanligt snäll idag... Tror hon ville ha något av mig : O. Skulle titta film mer min kära vän Markus men blidde inte för båda två hade så mkt läxor idag.

Höll på i flera timmar men lyckades inte göra nån klar, så gick till moster så hjälpte hon mig. Det var med texten om Kukkola  <--- Mormor i Kukkola forsen.
Älskar både henne och forsen <3

Puss godnatt
//Hanna

Jag kommer alltid vaka över er <3

Hade origentering idag i varg gropen. Allt gick rätt bra, vi tog dock fel stig och hamnade låååångt borta. Men vi kom ju tba hela och mestadels rena. Sanna fick tjata på mig så jag skulle jogga. Hatar det, träning är inget annat än självplågeri... Och vem vill utsätta sig själv för det... Därför är det riktigt skummt att jag var och sprang efter att jag kom hem från skolan och jag har lovar Markus att vi ska vara ut och springa någon dag xD

Min kära syster Zandra var med i sitt första Km i fotboll idag, henner lag vann fösta matchen. Den andra blev 1-0 till dom andra... Men är stolt över min Zandra för att hon var med, hon har aldrig tränat fotboll som dom övriga i laget hade, lr ja nästan alla. Men hon var med iaf.
Lyssnade på Lasse Linds ,låt som han tävlade med i MF i år med, idag när jag gick hem från Malin. Den är så fin... Tänker alltid på Zandra och Tilda när jag hör den.
"Aldrig aldrig att jag tänker låta något ont hända dig, jag håller dig hårt tätt intill mig. Genom regn och blåst. Alltid alltid kommer vaka över dig, genom mörkret jag leder dig. Jag finns i varje steg du tar så du behöver aldrig mer vara rädd.."
Tänker alltid på dom när det kommer, speciellt på Zandra. Hon har väl alltid varit lite redad i skolan och men säger aldrig till. Det gör mig förbannad... Men visar väl inte det, som när hon berättar det för mina kompisar blir jag bara arg på henne. Men det är för att jag inte orkar med det hela tiden bara. Jag vill inte att hon ska må dåligt... 
 Tilda är jag så stolt över hon är 4år och är helt fantastisk. Jag skulle kunna ge mitt liv om det hade hänt något dem, för att få dom friska igen tex. Min familj är det viktigaste jag har. Har sagt det flera gånger och kommer säga det igen. Det är dom jag lever för!!

Blod är tjockare än vatten!

Måste skriva lite om min gulliga kompis Markus. Han är för gullig han x) var bara det jag ville få fram.

<33
//Hanna

Jag gillar inte fredagar...

Ja nu sitter man här igen, tomt hus endast jag. Skulle ju med till byn men jag vet inte de var något som stoppade mig antar jag väl. Många ställen hade jag att välja på den här gången oxå, Soppero, Silkimuotka, Buono och Vyöni. Men ändå stannar jag här, vad är mitt fel egentligen? Här finns allt jag gillar men ändå stannar jag hemma...
 Nej, nu ska jag sluta tycka synd om mig själv.
Tja vad ska man hitta på i helg då? Ja, får väl se de ^^, Har iaf söta kläder på mig idag iaf xD

//Hanna


Inspark

Ja då har man varit med om det, inspark (nollnig). De var riktigt kul trodde det skulle vara hemskare. Men ska jag vara ärlig så tycker jag inte de vara så pinsamt. Visst en del saker var väl lite väl men vi gjorde dom iaf.
Som en uppgift jag skulle göra, men Sanna fick hänga på. Skulle säga åt någon kille "hej, jag har mens. Vill du vara min tampong?" haha jo Sanna frågade en kille de åt mig, jag stod brevid och fyllde i "jaa hur blir det då?" men han tackade nej... Vilken jävel... Här viker man ut sig så där ;) Andra uppgifter vi fick göra var: Ligga på fikets golv och sjunga att vi var små fiskar, fria till folk, dansa kycklingdansen, sjugna live för alla i rast hallen och massa annat roligt ;)
  Vårat lag, Spotfånarna (iklädda: träningsvästar, höga sportsockar och hockeyhjälm) vann hela tävligen överlägset. Men det ränkade vi med, vi var ju sportfånar. Nu sitter jag här helt slut och orkar knapt röra mig... Blir nog tidig kväll ikväll. Fint värder är det ute oxå men orkar inte utnyttja det. Men jag väntar ju ändå på vintern så lika bra att sitta inne ^^,

//Hanna

Man borde sova när man är trött...

Ja nu sitter man här vid datorn igen, inget vettit gör man här heller.
Ändå så sitter man här? Vem kom på de här egentligen.?? 
 
Var och tränade med Malin & Anna för ett tag sen. Eller rättare sagt, dom tränade jag tittade på : ) Var inte riktigt på humör idag för att träna. Jag kan om jag vill, så du vet Sanna ;)

Sen skulle vi hem, syster 2 var med far våran hos Selbergs så frågade Malin om vi kunde ta med henne hem. Det gick bra. Men att hitta vägen dit var värre, som tur var så kom Joel på var den där vägen var. Han är en snäll människa ^^,
Syster 2 är också en snäll (liten) människa. Hon är min lilla Rosa Faran.

Nu är jag trött och borde nog sov.... Men sova är trist ^^,

Nu kom pappa hem.

 "är alla hemma?" (pappa)
  "jo det är dom"     (mamma)
 "bra" *stänger dörren och låser den*
Jag gillar min pappa ^^,

// Hanna

Utkast: Min första ...

Min första måndag utan Sanna i skolan... Kändes tungt måste jag säga, men någon gång måste man ju släppa taget som någon sa åt mig ;)

Men dagen gick bra så klart ändå. Satt i Tu2s klass rum som enda Tu1a och så börja dom snacka om vad dom skulle nolla oss med, då reste jag mig upp och börja skratta. Dom insåg vad dom hade gjort och blev lite arga på deras lärare som inte hade sett mig. Men jag gick efter det så jag hann inte höra något ändå.
Skulle ha hål i två timmar men orkar inte vara i skolan så länge, så jag drog ihop en lögn och sa åt matte läraren att jag skulle göra en sak på stan. Hon gick med på det och sa att jag skulle göra matten hemma ist då. 
  Så nu sitter man här med matten och historia att göra.

//Hanna

"Det var bättre förut"

Den har vi väl alla hört någon gång? Eller vi har alla i alla fall skämtat om det någon gång.
Har ett historia projekt i skolan på gång nu, ska berätta om ens rötter osv. Först ville jag berätta om min farfar och Silkimuotka, en liten by vars namn står på båda sidorna av skyltern brukar jag skämta om. Men just eftersom byn är så liten så fick det bli min mormors hembygd, Kukkola.
Förut har jag inte tänkt på det men jag har ju mina rötter där också... Har tillbringat alla mina sommrar där sedan jag föddes. Men ändå har jag aldrig kännt att jag hört hemma där eller något sånt. Alldrig kännt något som helst band mellan mig och Kukkola. Kanske just därför så känndes det inte så dragande att göra projektet om Kukkola.

Åkte dit bort ihelg bara av en slump men bra var det, för då fick jag ju chansen att fota mormor vid den sista vita forsen längs Torneälv, Kukkolaforsen. Mormor ville först inte vara med men jag övertalade henne. Bilden blev riktigt bra.
 Men det mest spännande i det hela är min mormors far, han var en märklig gubbe de. Under 2 världskriget var han smugglare lr han gjorde "jobb". Allting gick bra varje gång och han och dom andra klarade sig varje gång utom en gång... Dom hade inte fått tag på några varor och gick och pratade i vanligt tonläge. Då från ingenstans hoppade en ryss fram. Han tog med dom till en bunker och dom blev utskälda för att använda fel bro. Bara det sedan blev dom släppta. Tur att dom inte hade några varor med sig...

Igår när vi kom hem till mormor så pratade vi lite och det visade sig att hon hade en intressant bok, om Borg Mesch som var en av dom första som fotade i Kiruna. Senare på kvällen tittade jag igenom boken och fastnade för en bild som han hade fotat på en gammal man och i bakgrunden såg man Kiirunavaara innan den blev den gruva vi är vana vid. Men man såg klart och tydligt att det var den, samma form bara lite rundare i kanterna. Även bilderna på det första barnet som är född här i Kiruna, nämligen hon som gav staden det namn den har, Kiruna Söderberg. Under bilden stod det att endast 3 kvinnor har det namnet idag. Då kom jag på, om jag någon gång får en dotter ska hon heta Kiruna i mellan namn. Då kommer hon alltid komma ihåg sina rötter. Och det är viktigt tycker jag.

Idag kom det igen, en snilleblixt från mig då. Tänk hur kul det skulle vara att få leva på en annan tid, när något viktigt hände. Att få vara med och utveckla så att ens barns framtid var bättre än sin egen. Måste låta konstigt i andras öron men det hade jag velat. Komma bort från dagens teknikberoende och komma någonstans vart handarbetet var det viktigaste. Att få vara pilot i den engelska flygvapnet under andra världskriget, eller fast att ha varit med under bygget av järnvägen till Narvik. Bara att vara kokerska där hade jag vela.
Fast visst dom som var med om det kanske inte kände så, dom gjorde nog det bara för pengarna. Men om jag hade kunnat få prata med en rallare som varit med och byggt banan. Så hade jag berättat för honom hur stolt och hur stor respekt jag har för honom och alla andra som var med honom.
Och för den Kirunabo som inte har varit till Rallarkyrkogården någon gång, tycker jag den borde vara dit. Man kan inte gå därifrån utan att känna respekt.

På bilden, kvinnan vid dörren är Svarta Björn eller egentligen Anna Norge. Norge eftersom hon var från Norge. En kvinna som är lika känd som hon är okänd. Henne hade jag velat träffa. Även hon ligger bergravd på Rallarkyrkogården, man tror iaf att det är hon som ligger i Anna Norges grav...

Skulle kunna skriva hur mycket som helst om det här, just för att jag gillar historia. Men en del saker kommer jag nog skriva med om sedan. Sent nu och skola i morgon.

//Hanna

Hanna Romark

Vem är då jag? Jo det ska du få veta, jag är Hanna Linnéa Romark 16 år. En av åtta Romarkare.
Jag försöker vara alla till lags, på både gott och ont tror jag...
Mitt liv är helt upp och ned just nu, vet inte vad jag vill och vet inte om jag vill heller. Saker som förut var en självklarhet är nu rätt onödiga tycker jag. Andra saker som jag förut ansåg vara onödiga är rätt nödvändigt nu. Som sagt allting är upp och ned...
Har börjat gymnasiet här i stan förra måndagen, än så länge känns det toppen bra och så kommer det nog att fortsätta vara. En härlig sak är att folk som man en gång i tiden umgicks med och har glidit ifrån snackar man med nu igen. Det är något som är rätt skumt på sitt sätt. Som idag, en kille jag har gått i samma klass med i åtta år och inte pratat med på säkert två år hälsade på mig, och det brukar vi ju inte ens. Men man blir äldre och kanske börjar man inse nu att en del saker är värt att bevara. Iaf så hälsa man.
Rätt fånig grej att skriva om men det tycker jag var dagens höjdpunkt.


Annars så gillar jag att vara ute i skogen, året om faktiskt. Nu är det inte lika mkt som förut jag är ute men försöker komma iväg så ofta jag kan och orkar. På vintern/våren är det skotern som lockar mig ut. Speciellt efter en helsikkes vecka så är det att komma till himlen att sätta sig på skotern och köra iväg. Full tankad tank och en stor öppen myr med lös snö är himlen för mig.
 <----- så som denna. 
 
Ränkar redan veckorna till snön kommer. Men först måste sjöarna och älvarna frysa till så att isarna blir fina och tjocka. Sen får snön komma.
Att köra ensam på precis en sådan myr och inte behöva tänka på någon annan är så härligt, när man har kontroll över allt och vet vad man göra då är det så.
Räknar med att köra i november. Förra året var första gången på julafton och då fanns det knappt nå snö, de enda som fanns var is. Men efter julhelgen kom allting och skotern fick gå varm nästan.

Nu är det fredag och snart ska jag åka till Kukkola, 36 mil idag, sen till mormor imån 36mil, sen hem på söndag 12mil. Det blir att åka bil i helg känner jag. Men det är de värt känner jag, vill bort från stan ett tag nu, måndag är det ju skolan ändå.

// Hanna


Min nya blogg : )

Min nya blogg : )

Min förra block lagga ur så nu har jag gjort ny :) går dock att läsa den förra.

http://www.detduintetanktepa.blogspot.com/

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0