Snöfestivalen

Har varken hunnit eller orkat skriva något nu på länge mestadels pga snöfestivalen och lite annat . Menmen idag har jag sprungit omkring och gjort ärenden och liknande hela dagen, Tommy kallade mig för hans "högra hand" och det kändes faktiskt bra att bli uppskattad :)

Jo men allting kring festivalen har varit kul och lärorikt och jag har kommit fram till att jag vill syssla med sånt här i framtiden. Aragemang och likande. Sanna och jag jagade Nicko Blind och de andra skoterhopparna idag men jag var tvungen att åka hem för jag bor nästan i Tuolla och skulle inte få någon skjuts om jag inte åkta hem då. Men Sanna träffade dem, äsch nya tag någon annan gång. Nu ligger jag här i sängen (vart jag har legat sen hur länge som helst sen) och tänkte beställa ett par jätte söts skor men hittar dom inte någonstans... Ja men jag ger inte upp så lätt så jag ska fortsätta lite till.

Imorgon kommer bilder från festivalen och lite mer info från helgen.

Ps, längtar som fasikken tills jag har fyllt 18 då tänker jag minnsan inte sitta hemma en lördag... inte många iaf.

Har du eld?

Nu har Lomboloskolan brunit nästan helt ner. Jodå jag var oxå och tittade när elden slukade det som var skolan. Första tecknet av allt var på jakt kursen då Göran fick mess om det och strax efter det fick jag oxå. När vi skulle hem svängde vi förbi där jag och Göran, ingen av oss trodde att det skulle brinna så mkt. Det enda vi sa var  "Ohjävlar vad det brinner!" Väl hemma så åkte vi tillbaka till Lomboloskolan för att titta lite, jag, mamma och Zandra (låter så fel att vi var och tittade på en skolbrand)  Där träffade vi Sanna och vi stod rätt nära och kollade. Vi drog några lite väl taskiga skämt men hela tiden kom tanken "Tänk så hade det varit Bolki lr Raket?" Skolorna där jag har vuxit upp.
  Alla elever som nu inte har någon skola, vart ska dom? Visst, nog låtsas några att det var ju bra att det brann ner men jag är rätt säker på att dem som gick och går där inte känner någon större glädje ikväll. Hade det varit någon av mina gamla skolor hade jag stått och storgråtit lr iaf gråtit. Skolan har nästan alltid betytt trygghet och någorlunda gljäde för mig och alla mina minnen hade ploppat fram då oxå. Lompisungarna kommer antagligen bli ut delade till dom andra skolorna i stan nu. Men tänk dom minsta barnen dem som nyss börjat skolan. Hur kommer de känna sig? Vissa elever kommer kanske må illa för att behöva skola osv. usch men det kommer lösa sig och politikerna här i stan ville ändå ha bort en skola så nu har dom fått som dom ville.

Några utdrag av skämt från Romark och Ryngmark.

Sanna: Är det rätt att sjunga "ruf is on fire?"
Hanna: nja jag vet inte.

Sanna: Jag fryser.
Hanna: Jag vet ett ställe det är varmt på.

Madde (försöker tända cigg)
Hanna: Gå och fråga brandmannen om han har eld x)

Plus att sedan mötte vi Malin, Bals, Anna och Ludde.
Bals och jag skulle gå och grilla lite korv tänkte vi men han drog och lekte med några andra pojkarx)

Och så ett utdrag från jaktkursen, vilken jag var grym på idag!)

Ledaren: Vad är det som har legat länge mellan Lainio och Kuoksu?
Uffe: Skogen?
Roald: Om du menar vägen så har den ju inte legat där så länge?
Ledaren: Jag menar fångstgroparna...

Det var allt jag hade att säga, lite tvärt slut där om Lomboloskolan men jag ville inte bli känslosamm xD

Duktig idag.

Tycker jag har varit riktigt duktig idag, om man inte räknar med proven som vi gjorde idag då. Först steg jag upp en och en halv timme innan bussen gick så att jag hade väääldigt mkt tid på morgonen. PÅ idrotten hade vi vollyboll och jag gav allt jag hade i princip fast jag inte är så bra på det. Men kul hade vi och jag skulle kunna ha idrott heeela dagarna, fast förut hatade jag det! Jo fick vollybollen i ansiktet när Töyre servade och det blev lite snurrit men det var ingen fara med mig :)
Efter skolan gick jag direkt till gymmet och tränade alldeles lagomt mkt men tillräkligt så att det kändes. Skulle förövrigt till stallet med 50% av mina kusiner men hennes far hjälpte henne ist. Då vann jag lite tid och fick vänta på bussen en halv timme på stan. Träffade Linda W där och vi pratade väldigt mkt :D
 I bussen hem träffade jag andra halvan av kusin skaran (har två st) som berättade om sitt liv just nu, han har det inte lätt x)

Hemma käkade jag lite och väntade på att kusinerna skulle käka färdigt och så, Efter det åkte vi till badis och badade lite Jag, Hannes, Zandra, Fanny och Tilda. Hela kusin skaran alltså! Och vet ni vad, när jag är med dem är jag riktig lycklig och det går inte att beskriva vad dom betyder för mig <3
Moster Barbro skjutsade hem oss och nu sitter jag här :)

Jo, på badet var jag, Fanny och Tilda i barnpoolen så  var det några småpojkar som lekte där och simmade där. Dom tävlade i vem som kunde simma under vattnet längs och en av killarna råkade simma under en dyna som flöt brevid mig. Han ropade åt den andra om han såg det och den andra svarad "nej tanten var ivägen!" jag tittade mig omkring och insåg att det måste ha varit mig han menade... Fanny blev lite upprörd och sa "så kan dom väl inte säga? du är ju inte våran mamma på något vis" Hon är så omtänksamm den lilla flickan :) 

 Det var den dagen Hanna var, duktig, fick en vollyboll i ansiktet och blev kallad tant :)

Den eviga söndagen.

Jess nu är det söndag igen men det känns som att jag ändå har haft lite kul idag iaf : )
 Vi hoppade över badis idag och var ute och lekte lite jag och Tilda idag. Men hon var lite trött så det var inte så kul, nu kommer hon här och är jätte glad! För övrigt kollar hon vems bokstäver jag trycker på. Naaaw, jag älskar henne <3 
 Sen har jag mest pluggat lite och bakat semlor. Semlorna var goda men som vanligt åt jag för mkt.
Nu ska jag fortsätta att plugga och sånt : )

Lördag.

Idag har jag varit med far min till Kurra och fixat en stuga åt Kiruna guidetur, inte så jätte roligt men jag fick iaf umgås med pappa :) och det händer inte så ofta på veckorna. Jag körde även transiten ner längs en kurvig och brant väg, grattis på mig för jag klarade det! och jag fixade öb parkeringen. Kanske måste säga att transiten är som en gris man ser varken baken lr fronten xD
Sen ska jag till malin och umgås, Emil har visst kommit till stan! :D Jipppi!

Nu ska jag bara visa hur jävla besviken jag är på dig! Så hääääääääääär besvkien är jag på dig! Du lovade att inte göra nå dumt så går du och gör så där. Jag bad dig att sluta så att inget ska hända dig för du betyder för mycket för mig. Fattar du inte hur rädd jag blev när jag hörde? Nu äre kanske lite skumt att jag skriver det här men jag vill bara att du ska inse att du inte får göra så dumma saker nå mer. Visst man kan inte vara tråkig men lugna ner dig lite iaf, om det skulle hända dig något hemskt vad tror du händer med oss andra? Så lägg av nu. Snälla. För du betyder mer än du kan tro för mig <3 och den andra då, lägg av med allt du oxå, för annars kommer det hända något.  

Det var allt för mig nu.

Ohff..

Jag gillar inte fredagar för jag väljer alltid fel känns det som, jag vill till byn och skotern!! Fasikken oxå... Jaja men jag får överleva. Grattar Sanna och alla andra i min klass som klarade skoterkortet idag!! :D Skoterutflykt?

Sitter här med Zandra, har fixat låtar till hennes tele nu och lite sånt. Just nu sitter hon och tuggar nån hård godis precis bakom örat på mig... xD

För ett tag sen ropade mamma att det var ett akutfall och vi var tvungna att komma till köket.
I köket satt mamma och Tilda. Tilda hade hittat bilder från sin första jul och så här låd konversationen:

Mamma: Nu måste ni oxå berätta för Tilda att vi inte har lämnat henne åt tomten när hon var liten...
Tilda (gråtandes för att hon har hittat ett kort när hon sitter i tomtens famn): Hur kunde ni lämna mig åt tomten!!!
Hanna & Zandra: Hahahhaha!
Tilda: Varför!!
Mamma: Men vi gjorde inte det.
Hanna: Vem tror du annars fotade dig om vi hade lämnat dig där?

Efter ett tag lugnade hon ner sig lite iaf : ) Inte så konstigt att hon är rädd för tomten va?

Jo snart ska jag ju då till Malin men på vägen dit ska jag fasikken och köpa chips och liknande för nu har jag verkligen väntat!!

Fanoxå... Godmorgon :D

Jess nu sitter man i skolan och väntar på att första lektionen ska börja. Trodde vi började åtta men så kom en gald Malin in i bussen och sa "börjar inte du tjugofem över åtta?" visst fan! Menmen nu sitter man här med Bals som kompierar papper och pratar om historieprovet. Jodå han kan allt säger han men jag tror jag klår honom ändå i det här :D Lr inte!

Jo men nu är det bara 20min kvar till vi börjar och vi har bara tre lektioner idag. Slutar halv tolf för övrigt.
Blir att vara hemma i helg ist för att åka till byn, slipper vara barnvakt för en gång skull oxå :) men tänkte vara på badis med Tilda på söndag, nån som vill med? Och man kommer ju inte undan syskonen och hunden ändå så det var ju inge större att jag inte måste vara barnvakt xD

Jahapp och igår var jag och köpte gymkort lr som gynkort. Han är lustig min far :)
Som igår när vi satt i bilen så hittade vi på massa skämt om bland annat Norge och Gällevare. Men dom ska vi inte dra här. Nu gick Bals xD Ojoj när kommer nån annan kulig människa då? För nu sitter jag ensam här ute i korridoren...

Jo, var på utvecklingssamtal igår. Ann sa: "jag brukar gå runt till dom som ligger lite efter i matten men inte till Hanna för jag har märkt att hon sitter och funderar över talen själv utan att be om hjälp och det är bra. Hon är bara lite seg och behöver mer tid än dom andra". det lät la bra? Haha ne men det är lite sant, ser ni min envishet är med där oxå för kan jag inte fixa det själv är det ingen mening i att kunna det? xD Hon sa massa snällt om mig oxå men det var inget intressat så här nu :)

Nu kom Johanna och Göran kom hit oxå och pratar lite :) Nu ska jag gå och invänta dom andra :P

Tisdag.

Skolan idag gick riktigt fort måste jag säga, bara dit och tbx. Kom dock försent 20min på morgonen men jag led inte för det, det var ju matte. På idrotten hade vi fotboll igen, förut hatade jag det nu gillar jag det lite faktiskt. Jo så kom vi på att vi ska utmana lärarna i innebandy vi oxå, killarna har redan spelat mot dem så nu ska vi och testa om vi kan. klart vi kan!

Efter skolan satt jag i biblo och läste lite i mina jakt böcker och väntade på Malin. Sen gick vi till badhuslokalen och hade det priiiiima måste jag säga ;)
Hemma sedan så har jag pluggat glosor och sedan hälsat på moster lite med Zandra och Akka. På vägen hem så hade jag och Zandra en liten diskution:

Hanna: Nästa år fyller jag 18 *skit glad*
Zandra: Då får du köpa öl!
Hanna: Ne det får jag inte fören jag är 20.
Zandra: Jaha... Men du får köra bil!

Haha hon är lite härligt ibland.
Nix nu ska jag plugga vidare : )

Måndag.

Funkade mycket bra med vårat nya schema tycker jag, lite jobbigt med tre timmar med Turism lr vad det nu var på eftermiddagen men vi fick jobba i vår egen takt och ta rast och så när vi ville. Jag satt ï tre timmar och nötte "texning" och jag lovar, jag kämpade med mina bokstäver. Jag var lite skeptiskt till allt i början att jag skulle få det att se bra ut, eftersom jag är vänsterhänt och då kluddar man lätt med handflatan när man skriver. Men Tommy och Sanna peppade mig så att jag fixade det faktiskt! En timme efter att den sista var klar, men det var värt det. Nu vet jag att man ska fasikken inte säga att man inte kan fören man har testat, testat och testat.
Tommy sa att jag var den envisaste vänsterhänta elev han hade haft, han har ju ändå jobbat i 20 år också sa han. Jag gav inte upp som dom andra vänsterhänta hade gjort. Ne klart jag inte gjorde när jag fick sån fin uppbackning.
Det sög verklingen i början innan jag förstod hur jag skulle göra men restultatet blev bra :)



Hemma har jag försökt att plugga men det har gått som det har gått med det.
Moster och Tomas kom förbi med Rina. Dom tyckte det var dax att Rina och Akka skulle få träffas så att dom lär känna varandra för annars kan det bli jobbit när vi ska vara tsm hos mormor tex :)

Lek och stoj mellan ung och äldre:



Nu ska jag sova och drömma sött :)


Min helg i bilder :)

Nu kör jag en favorit i repris (från min sida) och sätter upp bilder från helgen och drar höjdpunkterna från helgen som varit :)

FREDAG

Farfar leker med Akka, han som var helt emot att vi skulle skaffa hund från början är nu kär i den lilla hunden :)

 Även farmor (som träffade Akka för första gången) blev lite betuttad i det lilla livet :)

Innan det var dax för att packa skotrarna och fara upp mot världen vart människorna inte blir längre än björkarna (ca 150cm) stannade vi till hos mormor oxå. Zandra passade på att posa lite exotiskt.

LÖRDAG

Dagen började med att jag och Zandra åkte ner till Ö-soppero och mötte Malin och Kristoffer. Sedan flöt dagen på i all sköns ro... not xD

Här ser vi Tilda som just har tömt brevlådan, vill bara påpeka att stugan ligger mitt ute i ingenstans så jag vet inte riktigt vart posten kom ifrån...hmm...


Vi var även upp på Nummavaara med herrskapet, jag och syster voltade lite med skotern. Rättare sagt jag la den på sidan. Men vi slog våra kloka huvuden ihop och lyckades tippa tillbaka skoter tillsamman : )

 Middagsunderhållningen stod Tilda för:

"I love Rock "n" Roll!"

"Life is life!"

Lek med Akka innan läggdax:

"Grrrrrr"

SÖNDAG

Bara att packa ihop och ge sig av hemmåt men snart tilbaka igen.

Man kan ju undra hur jag bäddar sängar? Det är en fråga som är värd att tänka på. Somnade jag montro?

Det var i princip min helg, orkar inte gå in på detaljer men kan till lägga att Bosse, våran stuga granne ,gav mig några råd inför min uppskjuning med hagelgevär :) Tack för dom!

Det var min helg i korthet.

Kärlek.

Jahapp då var Yamahan såld, min första skoter är borta och kommer aldrig mer bli min.
Okey, den är gammal och jag gillade inte ens den förut. Men det är det som är liksom grejen, nu gör jag det. Men den har sin charm och jag kommer inte glömma. Haha låter som att den är något djur ellerl något men en del saker betyder mycket för vissa och det gör yamman för mig.  
  Yamman köpte pappa -95 så den har varit med ett tag. Pappa har använt den konstant tills han köpte ny skoter för några år sedan. Den har varit med om att rädda liv uppe i Kaamas och den har kört ved i Rajamainen så att vi inte skulle frysa. Den har alltid varit med på vintern : )
 Efter att pappa köpte ny skoter fick jag ärva den lite, det är inte första skotern jag har kört men det var med den jag lärde mig köra med. Det var den som pappa och Leif körde fast i snön så att jag fick lära mig att ta lös skotern själv, och det är något man fick göra ofta med yamman och mig xD men det är lära för livet. Det var även med den jag fick lära mig att köra ensam med, inte ensam på skotern men ensam i skogen osv. Töntig jag äääär nu men nu är det så här jag är. Vi har haft många goda stunder jag och mitt trimmade troll<3 fyfasikken jag är mes alltså, det vet jag.
 Jag har skadat mig med yamman och jag har varit beroende av den. Och visst man fick tejpa lite med silvertejp lite här och där ibland. Men fräschare batteri och dyna får du leta efter. Vi har helt enkelt haft otroligt bra tsm : )

Livet går vidare och jag har ny skoter men yamman kan ingen slå, fast den är omodern och gammal så är den mitt lilla troll<3

                                       
                                          Du vet inte vad du har fören du misst det.

Men pappa skulle säga åt gubben som köpte yamman att han ska ta väl hand om den och hälsa från mig :)
yamahan kommer nog få det bra. Ett minus är att jag inte har kört den en sista gång, sist var förra våren. Men vi slutade på topp iaf xD

Haha god kväll från en otroligt töntig Hanna.


Jakt onsdag.

Så klart hade jag läst fel kapitel... Dock så ska jag läsa det som jag inte har läst så att jag fixar detta enkelt!
Ett minus idag var att vi var inte så många där så det drogs inga skämt och jag visste inte riktigt vad dom snackade om heller, men det tar jag igen nästa vecka. Denna vecka var det om ripjakt med ställande hundar, inte så intressant men bra mkt bättre än det vi har till nästa vecka, nått om vildsvins jakt. Vi har ju redan läst om dom där gisarna... Bara en enda gång om älgjakt ju! 

Nu har jag funderat lite till, vad ska jag göra i helg? Tror nästan jag ska åka upp till Rajamainen och vara okontaktbar i en helg? Man ska ju inte vara uppkopplad hela tiden xD
Lr jag vet inte riktigt, lika bra att jag börjar planera nu för annars går allting åt skogen.
Till skogen ja...

Nepp men resten av dagen har rullat på bra iaf : )
Inga större händelser iaf, imån ska jag och Sanna och träna direkt efter skolan. Vill inte vara så här pluffslig nå mera xD nu ska jag ge järnet, gymkort ska jag köpa när jag får min lön och skiderna tar jag hem nu så jag kan börja åka lite sånt oxå.

Jodå, ne jag vet inte vad jag ska skriva nu... Är trött ska nog sova nu, gonatt :)


Snökrig.

Jag vet inte vad det är med mig och Sanna och krig? Alltså inte så att vi gillar krig utan vi gillar att leka krig. Ojoj vad barnsligt det lät men det är sant! Snöbollskrig, snacka om krig och massa annat.
 Idag hade vi något slags snöbolls krig med Hannes och Markus, okey dom är två och tre år yngre än oss men Hannes är min kusse så då är det okey. Nåväl, slutade med massa snö överallt, mössor i soptunnan och Hannes blev ned tacklad i asvalten av mig och Markus blev biten i fingret... av mig xD Okey jag kanske var lite våldsamm men jag och Sanna skulle ju hämnas för alla gånger vi har fått spö. Vi hade en plan och allt, jag tycker det gick relativt bra.

Jodå så jag och Sanna är laddade som tusan för vårat "på rymmen" måste bara ha någon som vill vara motståndarlag? Någon intresserad? Malin? Hannes? Kom igen nu :P

Nog om det och mer om mig (insider skämt). Jag kom fram idag att min största svaghet här i livet är, taddam!! Malin kan nog svaret, vänta ett tag... Nu! Jo känslor, jag klarar inte det, det är omöjligt för mig, jag får panik lite lagomt iaf. Asså låta någon komma för nära det är inte min grej tror jag. På långt håll går det, men det tar tid. Det tar tid för mig innan jag riktigt kan "öppna" mig för någon. Nu har jag visserligen kommit en bra bit på väg men det är svårt. Usch så dummt det låter men jag kände för att berätta, haha prata av mig liksom : ) Så nu är det ur världen.
 
Jo och jag är så svammlig, jag säger först och tänker sen oftast. Det såg vi idag igen fast jag hoppas att ingen märkte något :)

Och Förlåt ALLA som jag har varit taskig mot idag och skadat osv. För idag har jag varit riktigt dum känner jag xD

Den här är för Johanna L

God kväll, har inte så mkt att skriva om idag känner jag.
Sista långa måndags hålet idag oxå, vi flummade som vanligt jag och Sanna. ojoj... xD
Jo, vi har kommit på lite till våran utormordentliga på rymmen, men det får ni inte veta. Inte ännu iaf.  Johanna tyckte jag skulle skriva något för att jag inte hade skrivit något på länge, men vad ska jag skriva om? Vill skriva något roligt känner jag... Hmm... ska jag berätta hur man gör så att jag får panik? hmm för enkelt... Ne jag skriver om... Tja... jag vet! Jag slår upp något på google bara! :P Vänta...

10min senare: Höll inne knappen så att allt jag har sökt kom fram och så kom det fram "Ski-doo freestyle backcountry" jo men det är en fin skoter det! Kan inte påstå att den går speciellt fort men den går förbaskat bra i snö. Och smidig som en vessla är den oxå. Men iof det där med att den inte går så fort det gör inte så mkt, det går ju iaf. Men jag gillar inte att den har så låg ruta, låter lite som en pensionär men det är hemskt med låg ruta. Och jag har dubbeldyna det är inte så kul men men nu får jag med liftare ju :P  Men överlag är jag nöjd med den, bättre det än inget :)
Nu har jag: röd skoter, röda skoterkläder, röd hjälm och kanske kanske ska lacka om mammas kälke så att den oxå är röd. Om det sker så vill jag bli titulerad "Hanna, den röda faran" haha varför "faran" det vet jag inte men lät så kul :P

Ska ha ett nytt ämne nu: Buddy Hollys barn blev det, vet inte vem det är, men han och hans fru Maria Helena (?) skulle ha i april lr maj 1959 men Buddy omkom i en flygolycka 3 Februari 1959. Så han fick aldrig träffa barnet. Vill så gärna veta mer om hans barn om det blev en flicka lr en pojke. 
Tänkte ha en liten Tema dag 3 februari till minne av den fantastiska Buddy Holly så kan inte skriva allt för mkt om det nu. 

Hoppas du blev lite glad nu Johanna för jag skrev för din skull :)  


På rymmen.

Nu har jag varit på min första "låta hundarna träffas" date. Jodå nu har Akka träffat Sannas Iza. Det var bra att hon fick träffa Iza så att Iza kunde läxa upp henne lite granna och Sanna kunde lära mig lite om vad man ska göra när hundar träffas. Iza skällde bokstavligt ut Akka så att Akka blev skakis och gick in. Så skulle Tilda klappa Iza men hon blev oxå rädd så hon och Akka satt i fönstret och tittade ut ist, tröstade varandra gjorde dom säkert oxå :) 
 Zandra blev nog lite kär i Iza så som hon lekte med henne. Hannes och Markus (Alias Hummle och Dummle) var här då oxå. Japp Hannes fick för sig att han skulle snömula mig men han hamnade i snön dock så låg jag under honom... Men med snö ansiktet nere i snön, sedan fick jag igen av både honom och Markus. Så det blev lika kan vi säga. Även Sanna hamnade i snön och vi svor på att hämnas. Sanna trodde Iza skulle rädda henne men Iza hade fullt upp med att leka med barnen :)

Sedan gick jag och Sanna iväg på promenad när ingen såg. Vi hann gå en bra bit innan Zandra ringde och grät för att Markus hade kastat en snöklimp på henne, sen ringde Hannes och undrade vart vi var. Vi gav ledtrådar och så kom vi på att vi skulle leka "på rymmen" ni minns det där pogramet när folk gömde sig för varandra?
 Sagt och gjort vi smög omkring på lompis och gömde oss. Tills vi kom till Rullstens vägen då vi såg Grabbarna grus, jag slängde mig på marken och kröp fram, brydde mig inte att det gick ett gammalt par bakom oss xD
  Sanna och Iza gjorde nå annat såg inte men vi gömde oss allesammans bakom ett släp sen iaf, vi kikade runt hörnet men såg ingen så vi sprang allt vad vi kunde och trodde vi var säkra men icket! Rätt som det var kom Hannes fram där bakom ett hörn på kvarteret. Game over och vi satte oss på gångbanan och diskuterade vad vi gjorde fel?
  Nu är vi bättre förberedda!

Så nu kom jag och Sanna fram till att detta ska vi göra igen xD snacka om töntiga men ack så kul vi har!
Någon som vill leka "på rymmen" med oss? xD

 Fick inga bra bilder på dom små liven precis xD

Tröttis Akka efter en lååång dag :)


GG- Grabbarna Grus.

Japp då blev man barnvakt igen... Aja inget att klaga på om det nu inte var så att jag fick två barn till att se till. Hanne och Markus har varit här länge nu och flummat. Tänk övertända små pojkar så förstår du hur jag har haft det. Har försök att inte höra vad dom har sagt och inte sett det dom har gjort men man får faktistk bli irri på dom insåg jag.

Nyss hittade Markus MIN socke i hans byxor, hur kom dom dig? Fasikken Tilda ta någon annans sockar nästa gång...
Och det mesta dom snackar om är att dom är homofober men jag är inte så säker på det för dom är liksom tja hur ska man säga, äsch ni får en bild ist.


Dom är riktigta pain in the as men dom kan vara riktigt underhållande iaf ibland :)
Dom gillar nog varandra mkt så mycket som dom klänger på varandra.

Nu är grabbarna grus på väg hemmåt och äta och jag kan pusta ut för denhär gången.

Grattis på mig!

(Hur långt kan man sjunka?)
 
Om exakt en månad fyller jag 17år. 

(är man nera kan man lika gärna sjunka lite till)

Född med otur?

Sitter här i mitt stökiga rum som jag inte ens har stökat ner själv. Lr jag hjälpte ju Tilda att bygga kojan så är väl lite delaktig. Vid min sida har jag en godispåse som jag inhandlade på statoil när jag, Malin och Bals gick från Sanna.
 Aldrig förr har den vägen känts så seeeeg, vi kunde ha åkt bil men jag ville gå för det var sånt fint väder ute och så gick jag ju med världens flummigaste par xD 
Har suttit hemma idag för var barn/hund vakt, kan inte klaga men när man väl lämnar huste så önskar man att man vore hemma... Sedan var jag och paret Flumm till Sanna och titta lite tv och underhölls av Sannas galna och söta hundar. Mkt intressant. Efter det gick vi till Statoil för att köpa godis. Jag plockade godis på ena sidan så hör jag från andra sidan hyllan "vill du hångla med mig?" nån kille som frågade Bals det, trodde att dom kände varandra och skojades men så var inte fallet för sen kom killen tbx och frågade om jag och Malin ville hångla med honom, vi tokskrattade xD Killen ville mest ha Bals sa han. Men det ville inte Bals så det blev inget... Typiskt för dom hade varit så söööta.
 Killen luktade som en hel sprit butik kan jag tillägga.
Paret flumm och jag forstsatte hemåt och Bals hittade en stor låda han gick omkring med den på sig. Ojoj, Malin vart hittade du grabben? xD

Hemma sen då så hade alla gått och lagt sig, mamma gnällde att jag kom hem precis när Akka hade somnat. Frågade om jag skulle ha struntat i att komma hem ist, men det tyckte hon inte. Kvällen slutade här i mitt stökiga rum med en godispåse brevid mig som jag inte vill ha längre.

En stor fråga jag har, föddes jag med otur? Jag är klumpig (ibland) jag är glömsk och då hade ju otur passat in va?
 Det enda jag ville var att hinna göra det jag ville ikväll men inte fasikken fick jag ens det.

Otur lr kanske var det lika bra kanske? Livet spelar mestadel memory med mig, ibland får man upp rätt bilder och ibland inte.

Hundmänniska? lr vad är jag?

Nu när dom övriga i familjen tyckte att vi skulle skaffa hund så var jag inte så där jätte på. Men för varje dag som går med Akka har jag insett att det är rätt kul, fast jag ska inte säga för mkt för det kan gå åt skogen det vet jag. Men just nu känns det bra. Det här med djur är lite konstigt, jag har alltid gillat djur ingen snack om saken. Men jag har aldrig varit en sån där "åhhh titta en hund, får jag klappa?"människa. Mer en "fin hund"människa. Djur har i perioder i mitt liv varit mkt viktigt och så. Jag växte i princip upp i mormors ladugård bland får och kor. Under magarna på korna har jag sprungit och ner i rännan har jag halkat många gånger. Men i och med att pappa var/är känslig mot djur så blev det inte mer än fiskar och en hamster hemma innan Akka kom. 
 Kanske är skummt att vi då har skaffat hund nu då när jag var liten inte kunde ha pga pappa. Men nu är det så att mamma och pappa jagar och jag ska börja, hund är nästan ett måste när man jagar älg och nu tyckte dom att vi skulle skaffa hund. Jag tyckte ju att det lät bra men det var ju inte så att jag liksom ville det mest av allt.
  I och med att jag blir den med färskast jaktexamen så blir det jag som får gå alla kurser med Akka (vad det nu har med saken att göra?) men nu när jag tänker efter så ser jag nästan fram emot det. För fast Akka bara har varit hos oss en vecka så börjar jag inse att det här med hund är inte så tokigt, inte bara jag som har sett att jag gillar det här lr hur Sanna?

Som när vi satt och tittade en film jag och Sanna förra veckan, var det några män som red över slätten med varsin häst och helt plötsligt sa jag: "om jag nån gång flyttar ut så där på vischan så kan jag tänka mig att skaffa häst"
Sanna fick nästan en chock och sa att det lät inte som jag det där.
 Men jag skulle kunna tänka mig en lr flera hästar om jag flyttar ut någonstans. Vi kom fram till att jag har nog mognat på något konstigt sätt lr? Förut (nu oxå!) gillade/gillar jag skotrar, bilar och jag gillar att hjälpa till så gott jag kan när pappa skruvar i skotrar. Jag kan absolut inget men jag gillar att försöka iaf. Nog om det nu och åter till ämnet.
Jag har till och med bajspåsar i min jackficka och det är lite läskigt måste jag säga. Akka kan vara en riktigt liten djävul när hon leker och bits. Men hon är ju bara en valp och jag har ju ingen tidigare erfarenhet av hundar mer än mosters hund Timmy som jag rullade upp öronen på och matade med råa makaroner i tättstugan och redan där hör ni väl att jag inte vet mkt om hundar. Men jag har många vänner och bekanta som har och jag litar nog på att dom kommer säga ett och annat, vilket jag hoppas oxå. Självklart så ska jag lära mig massor själv oxå. Och Akka är ju som rätt söt när hon somnar i ens famn efter att man har lekt och busat länge.

Vi får se hur det slutar om jag övergår till att bli en absolut djurmänniska lr om jag fortsätter var som jag är. Ett som är säkert är att jag är säker på att Akka kommer ställa många älgar åt oss och vara en fin hund : )

Tröttis efter att ha busat och mysit lite :)

Pappas flicka : )

Skola idag i kanske, 5h? lr vad det nu blir men kort dag iaf för det är ju fredag!! Har börjat med en engelsk guide idag man ska ska då skriva en guide över något ställe lr om någon aktivitet. Och jag har min perfekta redan nu! Ska skriva om en båttur längs med Lainioälv, pappa skrattade lite när jag berättade heeela min resa för jag la till lite men han tyckte det lät bra iaf. Om några veckor är det även APU och jag ska vara på Ice-Hotel med Sanna och Johanna.
 Jag hoppas ju då att jag inte ska behöva vara inne och städa och sånt båda veckorna för det är ju inte sånt jag vill hålla på med, men jag ska göra det bästa jag kan vad det än är jag måste göra. För jag har börjat att bygga upp mitt egna kontakt nät nu, har redan några trådar i mitt nät :)

Pappa hämtade mig från skolan, vi var till busstationen och förde lite varor som skulle till Kangos från Thorneus. Är lite impad av mig själv för nu vet jag var nästan allting är som dom säljer där på affärn :D om man nu kan vara stolt över något sånt så är jag det.

Tilda och Akka var med oxå, efter det åkte vi tbx till Thorneus då och packade om, Akka lekte lite med Fight (?) Sanna och Heikas hund. Dom busade lite och sedan åkte vi hem och förde Tilda så hon fick pina Zandra lite medans jag och pappa var till Jukkas. 
 Mkt trevligt att umgås med pappa när inte dom andra är med för då får man snacka hur mkt man vill :)
Aka var ju då oxå med fast hon sov mestadels i sin "billåda" i min famn, som tur var att hon sov kan man säga för hon är inte riktigt lämpad för att åka bil...
Nåväl nu sitter man här med 3 barn och en valp... Ska laga lite mat här om ett tag och sedan, tro det lr inte, så ska jag och träna med Malin, Sanna och Anna :)

(märks det att jag är pappas flicka)

Popcorn

Fösta skoladagen alltså, gick fint iaf. Dagen rullade på och inget som var onödigt jobbigt. Lite planeringar inför snöfestivalen som är kommer att vara sista helgen i januari. Vi ska sälja souvas ien stor lavvo mitt på festivalområdet.
 Jag ska fixa som ska fixa souvasen genom mina kontakter ;) 

Kom hem och fick reda på att Tilda och Akka har busar så mkt idag så mamma var helt slut när jag kom hem. Var ut en sväng med dom efter maten så att dom skulle få leka av sig lite, Tilda åkte skidor och Akka terrade grannarna. Vi åkte lite skidor i backen bakom vårat hus, Malin kom och hälsade på här oxå. Just nu ligger hon på soffan och svammlar lite xD
 Vi var ute och rätt som det var så stack Akka iväg med kopplet i munnen, kopplet fann jag utanför dörren och hunden under friggebodan. Tog ett tag men till slut fick jag ut henne. Senare när jag skulle iväg och jobba så visade det sig att grindarna var låsta så blev inget jobbande idag. 
 
Nu ska jag och Malin komma "Matte söker Husse" och käka popcorn i massor!! <3


7/1-09

Idag har jag varit barn/hund vakt igen, morgonen började med en förvirrad lilla syster som kom in i rummet och sa "Hanna, det är jag som måsta vakta Akka för det är ingen annan där nere" det var Tilda som sa så.
Kände att det kanske är dax att stiga upp på. Fixade frukost och vi åt sedan efter nån timma somnade jag och Akka i vardagsrummet samtidig som Tilda försökte få mig att leka affär.

Efter tuppluren gick vi ut på en liten promenad jag, Tilda och Akka. Vi gick upp till mammas jobba och hälsade på lite där. På vägen hem träffade Akka på en annan hund, en stooor hund... Äsch men det gick bra, måste tillägga att hon använder inte koppel ännu. Sedan träffade vi ett gammalt par, måste säga att jag gillar detta "hundägar liv", det trodde ni inte om mig va?
Är ju inte riktigt någon hund människa det vet jag men jag gillar ungar så det funkar otroligt bra just nu med Akka iaf. För alla babysar är lite lika varandra :)

Hemma igen åt vi lite sen gjorde jag lite matte och lite allt möjligt. Senare gjorde vi plättar, oj vad vi äter. Efter maten byggde jag och Tilda en koja i mitt rum. Hon lekte och jag somnade på soffan. Jag har börjat sova så mkt på sista tiden...
Jag var tvungen att leka med henne i kojan innan jag fick fortsätta med matten och imorgon ska vi leka mer sa hon : ) får planera in det xD



 Tilda utanför våran koja. 


                                             
                                                                                                             Tilda <3

6/1 -09

Orkar inte skriva så mkt ikväll så ni får min dag i bilder. För en bild säger mer än tusen ord : ) och jag har börjat fota vardagen mer nu.

 Akka var morgon busig men jag var inte lika pigg så hon fick leka med sin filt : ) 

 När dom andra väl hade vaknat kom Tilda och myste med mig.

 Tilda var lika söt som alltid idag, här iklädd pepparkaksnattlinne och en rosa shal : )


 Sanna var lite lodis idag när vi var hos Johanna och spelade GH :D

Jag var inte ens bra men jag försökte : )

 Malin och Sanna var dukitga på GH :D

 Jag och Malin boxades, Malin vann :D

 Även Anton och Daniel boxades :)

Johannas bror Anton, vi bowlade mot varandra. Jag vann mot honom!! :D haha har västa minen åt honom oxå xD kanske ska tilllägga att han är 9år. Jag kommer leva på denna vinnst länge!! Och tack till min tränare Johanna som stöttade mig under hela matchen :D Måste säga att du har så grymt söt lillebror Johanna!

Även Evelina och hennes någonting var där men har ingen bild på dem, och ingen på Johanna från idag...

Efter att vi hade spelat och familjen Löpare/Elenius skulle på middag gick jag hem och åt även jag. Efter maten satt jag och Zandra och snackade lite. Mkt intressant måste jag säga. Sedan åkte hela familjen till Kalixfors för att hälsa på Tobbe och Marre. Där hände detta:
 Mamma satta ner Akka på marken och tänkte inte på att Akka är liten och rädd. Marre har massor av draghundar som är ute i hundgårdar och Akka gick mot dem men så blev hon rädd och gömde sig under en husvagn. Pappa, jag och Zandra lockade på henne hur länge som helst och Tobbe fick lysa med ficklampa så att vi kunde se något. Till slut gick jag och Zandra in för det blev för kallt. Och pappa lyckades få ut Akka med lite hjälp av Tobbe.
 Innan vi skulle åka fick Akka hälsa på några av hundarna. Marre släppte lös dom en och en och pappa hade Akka i famnen så att dom andra bara fick lukta på henne. Hon mår bra nu, men hon var lite skakig idag...
 Och snart ska vi och åka hundspann med Marre :)

Oj det blev rätt mkt iaf jag skrev. Förlåt. Men en sista sak till bara: Imorgon åker Johanna tbx till Arboga... Trist men hon kommer snart tillbaka :)


Bra morgon.

Inatt var de då min tur att sova på soffan för att hålla Akka sällskap. Gick bra, soffan är inte skön kan jag säga men det är smällar man får ta. Vid 06.00 började Akka gny inifrån toan, hon sover där inne vi har sattit en skiva för dörren så hon inte känner sig instäng men ändå så att det är ett litet ställe. Gick till henne och öppnade ojoj vad hon blev glad av att se mig. Vi gick ut en stund sen gick vi in och sov lite till fast nu sov hon i sin bädd brevid mig.

Jag drömde att jag och Sanna var ute på natten där borta vid Lundströms och skulle göra något där. Och rätt som det var så kom det någon och överföll oss, fast egentligen så var det Akka som slickade mig i ansiktet. Då tyckte hon att det var färdig sovit och ville ha frukost. Efter det gick vi ut igen och promenerade en stund men det var -17 ute så det blev ingen lång promenade.

Nu har jag då hittat ett br sätt att få mig själv att stiga upp på morgonen, sova med Akka xD
Nu ska jag gå och hitta på något vettigare. Kanske ska och spela wii hos Johanna idag igen ;D

Nyårsrevyn

Ja då har man varit på sin första Nyårsrevy :) den var riktigt bra måste jag säga. Pappa ville gå oxå men jag visste inte det så han kunde inte förlja men jag har planerat in redan till nästa år att jag och han ska gå tsm :) 
 
Det absolut roligaste var iaf när dom imiterade Törnman lr Störman som dom kallade honom. Jag blev nästan lite kär i honom han var så söööt. Plus då för att jag har Törnman som idol oxå! ;D Orkar inte göra recention på det hela för jag gillar inte riktigt att skriva om sånt som jag har sett, lr jo ibland är det kul men jag har ju Sanna som gillar att recensera så jag tänkte att hon får den äran att göra det, du gör det väl det Sanna?

Men jag gör en: Hannas fem i topp lista.


1, Störman (dom andra politikerna oxå)
2, Harry som kom in på scen fast han inte skulle vara där samt han killen i Borat saken.
3, Det gamla paret som skulle köpa biljetter men som hörde allting fel.
4, Alla sånger!!
5, Sanna som asgarvade så att ALLA hörde :D (haha man ska stå för vad man tycker!)
  Men hela revyn var toppenbra.

Jo och i slutet ville dom på scenen att publiken skulle ställa sig upp men ingen gjorde ju det, det var lite trist men men. Kändes dumt sen när det hade gått ett tag och jag är mes. Men den var helt klart värd att se!

Och jag är så fest sugen nu så det inte är sant!! Malin vad gör du nästa helg *blink blink* ;) haha lr inte men jag vill göra nå kuligt iaf!!

Och snart fyller jag år och jag vet vad jag vill ha faktiskt, jag skulle vilja ha spännband, ett kapell till skotern (lr tja rätt onödigt egentligen) och nu till "vill ha" jag skulle vilja ha biljett till "The Buddy Holly musical"  men det skulle då leda till att man måste till Stockholm och hela köret och det är jag inte så pepp på just nu iaf. Men kul som fasikken hade det varit! För jag älskar Buddy Holly och Brolle han är bra han oxå.

 Brolle som Buddy Holly.


Villa, volvo och vovve.

Japp då är man barn-och hundvakt. Tre barn och en valp. Det går bra måste jag säga, ungarna leker ju med varandra och hunden sysselsätter sig själv. Just nu leker Tilda och Akka tsm lite här brevid mig. Tänkt göra pizza men det var ingen som ville hjälpa mig så vi får se. Idag är det alltså min: Ensamstående-tonårsmamma-dag. Jag har avanceat det lite då med vovve oxå : )
Klockan tre slutar pappa, tror jag iaf. Malin kommer väl då oxå hit skulle jag tro. Ska upp på stan en sväng och sedan på Nyårsrevyn.

Nyss hade någon lämnat kopplet på golvet och Akka har tuggat på spännet så det ser lite misshandlat ut, känner du dig skyldig nu Zandra?

Nej nu ska jag gå och höra vad och när vi ska käka så får jag väl börja med det lite : )

Söndag 4/1 -09

Kväll igen och det känns som om jag nyss steg upp. Vart tar all tid vägen nu för tiden? Man vaknar, äter, slösar bort tiden och göra massa saker.
Men idag har jag gjort något nödvändigt, jag skottade altan! :D Det var inte så mkt snö men tillräckligt för att tycka det var mkt.
Innan jag skulle ut och skotta blev Akka helt tokig, hon bet och drog mig i sockarna och var allmänt busig. Hon fick följa med ut för att "lufta" sig lite. Hon följde med mig på baksidan av huset och då kom det en skidåkare (vi har huset brevid elljusspåret) och hon blev rädd och sprang och satte sig längre bort. Till slut ledsnade hon och ville gå in. Så jag blev ensam kvar ute.

När jag var klar med det gick jag in, duschade, fixade håret och åt två köttbullar som jag hittade i en stooor gryta (den var full av dom) och gick iväg till Sanna för vi skulle till Johanna. Vi bestämde då att vi skulle på bio och titta "Allt flyter"



Filmen var bra kort sagt :)

Men när vi satt där hos Johanna ringde pappa och sa att Tobbe hade sagt att det var en kur som skulle städas idag. Typiskt Tobbe att säga till i sista stund för imorgon ska kuren upp till Abisko så jag var ju tvungen att vara och städa den idag. Fick klämma in det i planeringen men det slutade bra. Jag är tacksam för jobbet det är absolut inte det bara att jag kan ju få veta lite tidigare nästa gång eller hur Torbjörn?  :)
Packade ihop sakerna och tog med pappa och Akka och var och städade. Sen och kolla filmen med Johanna och Sanna.

Imorgon är jag barn- och hundvakt. Tre barn och en hund. Vid fem är det nyårsrevyn och efter den ska jag till moster Ingrid för hon fyller år imorgon. Planerad dag alltså, inte min grej precis...

Film time!

Ikväll tittade jag, Johanna, Sanna och Evelina: Narnia prins Caspian. Var bättre än jag trodde att den skulle vara. Lägg till en Hanna och en Sanna som inte kan vara tysta utan tilllägger att allting påminnar om "Sagan om Ringen" : )
 Sanna tycker allting påminner om den filmen och hon kan allting om den så nu har jag oxå börjat se att allting påminner om den xD fast jag kan dock inget om filmen jag bara hittar på saker. Men jag har börjat bli bra på det. Som idag kom vi på varför dessa två filmer påminner om varandra. Författarna var kompisar, dom diskuterade säkert böckerna.

-Min kära vän, vad är speciellt med din bok?
-Mina träd kan röra sig, i din då kära vän?
-Mina träd rör sig och pratar!
-Tusan...

Så kan det mkt ha varit :)

Nu ska jag sova god natt :)



Jag och Sanna ska göra en film, vill du joina?

God förmiddag

God förmiddag, lr är det eftermiddag? Nåja iaf nu sitter kusin vitamin här med mig och pratar om hans alla konsitgheter. Idag somnade jag om när klockan hade ringt och jag vaknade kavart i tolv och hade ångest men eftersom jag ändå hade sovit så länge så kunde jag lika gärna fortsätta tänkte jag.

Har sattit in massa bilder på datorn nu så här kommer lite smått och gott  : )


Tilda, Fanny, Zandra och Jag gömmer oss för Tomten.


Mat är gott säger jag bara.


Flumm, Flumm och Flumm :)


Hela Kusin skaran :D


Acka, nykomlingen :)

Det var lite smått och gott från mig. Nu ska jag och försöka få något att äta för ingen annan verkar vara hungri så får väl tvinga dem. Sedan umgås lite med Sanna och kanske någon folk till :) 
 

Duktig flicka : )

Första natten hos familjen Romark/Zakariasson och Acka (nu anser jag att vi får kalla henne det) sov bra och gnällde inget ens. Hon är inte rädd för något i princip. Jag menar ,hon såg inte ens rädd ut när hon träffa mig och TIlda igår... Hon var lite orolig på morgonen att pappa skulle lämna henne för hon följde efter honom hela tiden men det gick över.
 Hon har varit och hälsat på mormor och farmor och farfar idag, vårt hem är stort om man tänker så. Mormor tyckte hon var jättefin och farfar som har varit lite emot att vi har skaffat hund blev helt tagen fick jag höra av mamma, han kommer att ta hand om henne om vi inte skulle kunna ha kvar henne, det är jag säker på.
Jo, det var kallt på morgonen och efter frukosten var pappa ut mer Acka och kissa och så. Men det var ju så kallt så hon kunde inte bajsa så hon bajsade under julgranen inomhus ist. Det var iaf i skog sa pappa xD

Men nog om det nu, mer om mig :D Vaknade nio idag låg och titta tv ett bra tag för Tilda sov så länge och jus när jag hade gått till duschen så vaknade hon ju så klart. Så var hon tvungen att prata med mig om massa så jag fick frysa xD
 Det barnet kan sova kan jag säga, hon är en liten Mini Me ;)
Mina syskon: Mini Me (Tilda) och Tyskland (Zandra) .
Mini Me för att hon är så lik mig ibland och gillar att göra saker som mig. Tyskland för att tyskland startar alla krig men förlorar dom flesta : )

Håller på med ett collage om 2008 och lite memoarer från 2008 oxå. Så nu har jag nytta för mitt usb minne jag fick av Moster Barbro och dom. Tackar!! :D
Ikväll är det wii hos Johanna, trevligt trevligt.
En sak jag ska göra mer i år är att fota vardagen, som minnen för jag har inte så mkt från 08 insåg jag nu.

Välkommen hem Acka (?)

Nu har våran lilla pytte lilla valp kommit hem. Var inte berädd på att hon skulle vara så liten, Herre guud va liten xD lr tja egentligen inte men jag tyckte väl det. Just nu så sover pappa på soffan för han skulle se till valpen. Han är verkligen en hund människa har jag insett nu. Ojoj vad bra man känner sin far. Ne men skoja bara, jag känner honom.
 Och valp stackan måste åka 24mil imorgon igen... För att min syster ska hem från byn och "mamma ska ta med hunden!" hojja... Och mamma går med på det, hon "det är lika bra at den vänjer sig för vi åker ju mkt bil" jo det gör vi men kanske inte så bra att börjar träna det det första man gör? Nåväl, har inte bestämmt vad hunden ska heta, Acka lutar det mot. Men hej det tog bara 3månade innan Tilda fick ett namn. Kan man kalla en hund för "det" så länge?

 Och först skulle vi ju vara i byn i helg och jag ville det, nu ska dom andra vara hemma så jag vet inte vad jag ska göra nu. Om jag åker så åker jag ju, men jag har redan varit där borta i en vecka? Kanske ska jag stanna hemma och umgås med folk? lr åka och köra skoter och vara hos farmor lite? Hojja vad jobbigt!!
 Året började inte så bra kanske med tanke på att jag måsta välja igen xD

Första dagen på det nya året.

Idag for mor och far iväg för att hämta hunden. Dom åkte där vid sju tror jag. Tida och jag är ensamma hemma lr ja nu har Fanny kommit för att underhålla Tilda lite. Tack :)
 Tilda sov till tolv jag oxå för den delen men det var inget nytt ju.
Går kväll blev tiktigt trevligt, mat, dryck och trevligt sällskap. Var hemma hos malin först och käkade och uimgick sen upp på stan och träffade folk. Fick massa kramar, skummast var iaf den jag fick av några Tu2or för jag kände inte igen dom men dom kände igen mig och Sanna. Men kul att bli igen känd ju :) 
Underhöll alla med att de dom smeknamn oxå.  

Malin: Mullvaden, har ingen aaning om hur jag kom på det...
Bals: Hobbit, av den enkla anledningen att då kan jag säga "Kyss Hobbiten!" i vissa situationer.
Johanna, Daniel och Paulina, Ugglorna i holken, jag överträffar mig själv iblan...
Sanna, helt enkelt Sanna xD

Nu ska jag inviga det nya året med att städa ut det gammla och städa in det nya. Helt enkelt städa mitt rum och ta bort julen därifrån för nu är jag less :)
Just ja, pappa dumma dig som övergav mig idag lite, är ju Ivenhoe på tv vem ska jag kolla den med idag?

RSS 2.0