SNÖ

Helgen har passerat fort som vanligt och nu när jag tänker efter var den rätt bra i alla fall. Även om en helg i byn hade suttit fint (ja Sanna, jag är tråkig) Men det var fint hemme i helg ändå :) Igår var jag och Jonas och åt hos hans föräldrar för hans mor fyller 50år på tisdag men imorgon åker de till Stockholm. Därför middag igår redan :) Sedan var jag på ett tårtkalas till, hos Paulina. Gott och trevligt. Efter ett tag på ripvägen åkte vi hem till mig och... tja vi gjorde inte så mycket... Senare kom Jonas och hans polare hit också, de hade varit i Kurra och bastat och så. Mor, far, syster 1 & 2 och hund har kommit hem idag. Akka har höst ducshat idag när de kom hem. Pappa fick bära upp henne för att hon inte ska lära sig att gå i trappen och Zandra skulle hålla för ögonen på henne men det funkade inte. Men nu luktar hon gott och ser till och med ren ut. Bara en vecka kvar på älgjakten och nu har Akka förstått vad hon ska göra i skogen. I Lördags hade hon ståndskall på en älg i flera timmar men dock så var de i stugan så mamma lr pappa kunde inte skjuta för henne då. Ny skolvecka imorgon så är väl dax att sova nu snart då. Jo, när jag var ut med hunden nyss snöade det!! Det tar sig säger jag bara, några veckor kvar tills snön är här. ÄNTLIGEN!!

Fredag morgon

Sitter här iklädd morgonrock och äter frukost med Jonas, som pratar om... tada!... Jakt som vanligt :) Har faktiskt varit vaken sen åtta idag, härlig morgon solen lyste in i rummet och livet är rätt underbart. Veckan har rullat på och jag hostar och snorar och det är inte roligt... Men det börjar bli bättre nu känns det lite bättre i alla fall. Imorgon ska jag och Sanna till Paulina och kräva tårta för hon fyller år i helg :) Nu orkar jag inte skriva mer... fick kramp i fingrarna.

If I can dream.

Ligger här på soffan och hostar, snorar och fryser. Ja, jag är sjuk. Helgen har passerat fort som vanligt och den var bra. Fredagen spenderades i Luleå med Sanna och vi shoppade, blev sjuka och snorade. Lördagen sov jag och Jonas bort, han var lite tröttis och jag tyckte bara att det såg så mysigt ut att sova så jag gjorde oxå det. På kvällen umgicks vi lite med lite folk och sedan återgick vi till att sova i princip, usch för sjuka... På söndag, när jag snorade som bäst då tyckte Jonas att vi skulle till Abisko och åka linbana. Var trots allt sista dagen de hade öppet så "why not" tänkte jag. Vi var nog de sista som åkte upp dit för säsongen och det var fint där. Satt på kanten av fjället och bara pratade, härligt. Vi gick ner och då fick jag stanna ungefär var 7min och snyta mig... Men vad gör man inte när man är glad och dum?:) En sak som har rullat i mitt huvud länge nu är "jobba inom omsorgen..." det var något Sanna sa för någon dag sen och det var nog knappast riktat åt mig, men jag tog nog åt mig.(inget elakt nu om sanna x)) Det skrämmer mig så mycket. Bara de orden. Känns som om jag kanske hamnar där... Jag hade drömmar, jag viste vad jag ville. Nu vet jag inte längre, jag minns inte ens.

Har du kallt kaffe? Jo. Kan du värma det lite?

Sitter här i köket med mor och minsta syster. M Mamma smörjer kängor och syster säger vuxna fraser och drar vitsar. Jag skulle skriva ett papper men det visade sig att grunden till hela skiten är kvar i skolan. Så nu sitter jag här i stället och är kissnödig...mamma tror jag har urinvägsinfektion och jag tror henne. Får kolla upp det där. Idag har vi besällt våra Tu mössor och det kommer bli så sött när vi alla har på sig dem. Jag och Sanna var ute med hundarna idag på en ganska lång promenad. Nu ligger Akkis och sover, på fredag börjar allvaret igen för henne. Då ska hon nämligen ut och jaga igen. Säga vad man vill om den hunden men egen vilja har hon och jag vet inte hur jag ska göra för att hon ska lyssna på mig... Ne nu ska jag se om jag kan hitta på något bra här. Hejdå.

Fredag.

Har nästan skrivit klar Apu-saken. Jag vet i sista minuten men bättre sent än aldrig. Ska stiga upp ur sängn nu och packa de sista, fixa mig och sedan iväg till Elin och fika. För på söndag fyller Elin 17år! :) Hujj min telefon ligger inne på telia. Får se vad som har hänt med den och om jag får tillbaka den snart. Alla mina kontakter och mina sms som jag har sparat (för att jav hemskt gärna ville ha kvar dem) är borta borta borta! Så nu har jag återigen mammas gamla nokia som är både vatten tålig och stötsäker. Bra telefon för mig ja... Idag blir det alltså att promenera runt i skogen och försöka hitta rätt. Går jag vilse är det mitt eget fel bara. Inatt fick jag ett väldigt gulligt telefon samtal. Ohja, personen var lite orolig om massa och sa massa gulliga saker. Hoppas personen i fråga ser det här och minns allt ihopa ;) Ne nu upp och hoppa och börja fixa allting, en timma på mig.

1-1

Uppdatering, Jonas har oxå skjutit en älg.

Första älgen i år.

Idag hann jag med mycket, allt från att gymma till att fixa ute här hemma på gården. Jag hann även bli på dåligt humör men det spar vi till en annan gång. Pratade just med pappa och han har skjutit årets första älg nu :) pappa är bra. Han sa att Akka hade ställt den men det visade sig att hon hade sovit brevit jakttornet då... men nu har hon fått smak på älg så förhoppningsvis så ska hon få fart på sina jaktinstingter snart. Hon sover även inne i jaktkojan medans Jakko (andra hunden) är lite hårdare och sover ute... Hm... hon är en liten mes. Fick även höra att hon hade fått Jakko att bråka med en grann hund. Pappa påpeka att det var det där kvinnliga i henne :) Nej, nu ska jag ringa Jonas och informera att vi sköt första älgen om inte hans lag oxå skjutit idag?

Bilder

Baka baka liten kaka och dela med de som vill smaka :)

Skolan var otroligt kort och rätt kul faktisk idag. Tänkte hoppa över retoriken men gick iaf och det är jag glad att jag gjorde för vi hade väldans roligt som vanligt. 08.00 är det retorik igen :D

Hemma har jag umgåts med Zandra ett tag och sedan bakade vi. Blev en hallonpaj åt Markus för att han har tagit komfan och jag hann inte komma och kolla på det. Så nu fick han kaka.

Nja orkar inte skriva mer. Men lite bilder här :D

Är många bilder och detta var testet så därför allt blev så mycket :P

Söndag.

Idag har jag varit duktig, började dagen med att slipa en pall som jag ska måla om, sedan ritade jag mönstret till min skinnbörs som jag ska sy och brodera med tenntråd. Moster Barbro ringde och frågade om jag ville äta hos dem och klart jag ställer upp om de vill bjuda liksom.
  När vi satt och åt ringde pappa och sa att vi måste möta honom halvvägs till byn för han hade glömt sina skogsbyxor hemma och ikväll skulle de ju ut till jaktstugan. Jag och moster hann bara till Alta då vi mötte honom, han åkte nämligen tidigare än oss så han hann ju mer än halvvägs.

När jag kom hem städade jag mitt rum så nu kan man vara här inne :)

Vattenberedaren tjorvade idag men Christer E kom och fixade den åt mig så att jag inte behöver vara och hälsa på någon för att kunna duscha i varmvatten. Tack!! :D
Känns som om jag har glömt att göra något idag, jag vet inte vad...??

Imorgon börjar den heliga älgjakten, har inte skutit upp men tror jag ska ut nästa helg och leka jakthund lr någon liknande. Kanske plocka lingon? Nja det får bli veckans bekymmer.

Dag 1 imorgon, bara 29 dagar kvar sen då.


"Vi syns i Oktober"

Fredagen och lördagen har spenderats på brukshundsklubben där det har varit tävlingar i rally lydnad. Jag och Sanna fixade papper och höll ordning på saker och ting. Vi fick väldigt mycket beröm och det var roligare än jag trodde att det skulle vara. 
  Efter att tävlingarna var klara igår kom Jonas och hämtade mig så jag fick åka hem och hämta lite saker och sedan hem till honom. Vi kikade lite film och hade väldans fint. Sov över hos honom i mer än 7nätter i rad har jag haft honom brevid mig. Fått höra honom snarka i mitt öra (andas tungt) och fått slåss om täcket. Idag åkte han till byn för på måndag börjar älgjakten. 
  Har man tur så träffas vi  väl innan Oktober, så sa vi iaf, nu är det min tur att vara i stan och vänta. Wake me up when september ends. Äsch det är ju bara jakt en gång om året så det är inte så faligt :)

Imorgon blir det hemma dag, möjligen att jag hälsar på någon av mostrarna men inte mer än så kan jag gissa.


Fint med helg.

Heeeeeeeeeeeeelg!

Ville bara säga det. Ja då sitter man här med en macka innan jag ska äta, bra hanna bra. Kom just hem från gymet fast egentligen gick jag därifrån för en timma sen. Skulle förbi Jonas och hämta lite av mina saker. Men dörren in till huset var låst så det spelade ingen roll att han hade lämnat lägenhetsdörren öppen åt mig, men gulligt gjort iaf. Så jag fick gå till ÖB och vänta på mamma.
  Nu sitter jag här, ska käka, duscha och sen iväg och städa de där förjävla arbetskurerna, är så leds på det så jag kräks snart. Inte det att jag inte vill utan att jag måste alltid ha någon som kan köra mig dit osv...
Sedan bär det av till Sanna där vi ska baka och hitta på något annat, eller?


Nu äta sedan jobba och sedan Sanna :)

Ett sånt liv.

I skolan igen då, håller på att söka material till mitt tal som jag ska hålla på svenskan. Jag tänkte prata om organ och vävnads donation. Det är något jag tycker att alla borde ta ställning till, vare sig man vill donera eller inte. Nåväl ni som hör talet kommer få veta varför jag tycker det är viktigt.

Sov hos Jonas igen, insåg att jag sparar buss pengar och får motion eftersom jag går till skolan när jag sover där. (Om nu inte Jonas så hemskt gärna vill skjutsa mig till skolan)
Fick just sms om att han ska jobba nere i gruvan och att det kanske inte blir så mycket älgjakt för honom. Bra med pengar, men vill inte att han ska jobba där. Inte där. 
  Olyckor händer så lätt där, överallt faktiskt... Livet kan vara en dans på taggtråd ibland.

Nej, nu får det vara nog med bittra tankar. Nu något roligt... Hm, jag och Sanna ska träna idag :)


Im back.

Nu kanske man ska börja skriva igen?

Hm, jo för jag saknar att skriva.

Just precis nu sitter jag i klassrummet med Bals som enda sällskap och han håller på att skriva apu saken så han är inte social just nu nej.
Sov hos Jonas inatt, skyndade mig för att jag skulle hinna till skolan och när jag sagt hejdå och skulle gå iväg frågar han "ska du gå?". Ja?
Slutade med att han körde mig till skolan iaf och jag hann till lektionen. Retorik stod det på schemat och det var grymt roligt kan jag tala om för er som inte har valt det. GÖR DET NÄSTA GÅNG!!!


RSS 2.0